Volkan Akay: “İletişimde en önemli unsur kendini ifade edebilmektir”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Mucizeye İlk Dokunuş Kulübü işbirliği ile düzenlenen “Ne Zaman Hayatının Kahramanı Olacaksın?” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe konuşmacı olarak Türkiye’nin ilk ve tek ifade eğitmeni Volkan Akay konuşmacı olarak katıldı. Akay, katılımcılara hayat motivasyonu konusunda önemli bilgiler aktardı. 

“İletişimde en önemli unsur kendini ifade edebilmektir”

İletişimde ifadenin önemine değinen Akay; “Televizyon kökenli birisiyim. Ve sektörde birçok başarıya imza attım. İnsanlar arasındaki en büyük engel iletişimdir. İletişimde en önemli unsur ise kendini ifade etmektir. Benim kimliğim halk arasında Bay İfade olarak geçer. Kendini ifade edebilmek, doğru anlamak ve anlatabilmek çok önemlidir. Toplum olarak bu sıkıntıyı çekiyoruz. İnsanlar arası iletişimde kendini ifade etmek birçok problemi çözer.” Dedi.

“Gerçekleri kabullenip hayallerden vazgeçmeyelim”

Hayatta gerçeklerle mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapan Akay; “Gerçekçi olalım, kabullenelim ama hayallerimizden de vazgeçmeyelim. Her şartta mücadele edin korkmayın. Korku duygusunu sahiplenmişiz, bizim topraklarda insanlar yaşamaktan korktukları kadar, ölmekten de korkuyorlar. Gülmelerimizi, gözyaşlarımızı saklamayalım. Eleştiri yapmaktan, denemekten korkmayalım. ‘Benim yolum ve mücadelem bu’ diyebilmek çok önemlidir.” İfadelerini kullandı.

“Gönlünüzü hiçe saymayın, yolunuz daralır”

Hayatın her bireye zor olduğunu dile getiren Akay; “Beklemediğimiz anlarda karşılaştığımız zorluklar vardır. Reddedilirsin, terkedilirsin, köşede beklersin. Hayat bazen öyle bir şeyle zorlar ki, mücadeleden kaçtığını ve korktuğunu anlar. Gördüğünüz gerçeklerden kaçtıkça hayatın zorlukları asla bitmeyecek. Gönlünüzü hiçe saymayın, yolunuz daralır.” İfadelerini kaydetti.

“Ayakta kalın, hayatta kalın”

Kazanmak için inatlaşmanın, hayat mücadelesinde etkili olduğuna vurgu yapan Akay; “Kaybedince savaşıyoruz peki neden kazanmak için inatlaşmıyoruz? İnsanın savaşı ve hayatının kahramanı yine insanın kendisidir. Kaybetmekten korkmayın, susmayın. Hayallerinizi baltalamaya çalışanlarla mücadele edin. Yarım yaşamayın, arkasında duracağınız korkmayacağınız hayalleriniz olsun. Hayatınızda iz bırakın, elinizden geleni yapın. En sıkıştığınız anda ise Yaradan’a ellerinizi açın. Ayakta kalın, hayatta kalın.” Şeklinde konuştu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)