Üsküdar Üniversitesi sosyal inovasyon projeleri için Katar’da…

Üsküdar Üniversitesi, sosyal inovasyon alanında öncülük ettiği model projeleri uluslararası bir vizyonla genişleterek Katar'da yeni bir başlangıca imza attı. Katar’da düzenlenen proje başlangıç toplantıları Türk ve Katar toplumlarının kültürel ve bilimsel değerlerini buluşturarak iki ülke arasındaki bağları güçlendiren önemli bir platform oluşturdu. Katar Büyükelçisi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantılarda Yunus Emre Enstitüsü, Qatar Foundation ve Doha Üniversitesi gibi prestijli kurumlarla stratejik iş birliği adımları atıldı. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Sosyal inovasyon, yalnızca toplumsal sorunlara çözüm üretmekle kalmaz”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sosyal inovasyon projelerinin önemine şu sözlerle dikkat çekmişti; “Sosyal inovasyon, yalnızca toplumsal sorunlara çözüm üretmekle kalmaz; aynı zamanda toplumlar arası anlayışı ve dayanışmayı güçlendiren bir araçtır.” 

Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar: “Sosyal inovasyon, kültürler arasında kalıcı bir köprü kurmaktır”

Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar, proje başlangıç toplantılarına liderlik ederek, sosyal inovasyonun toplumlar üzerindeki dönüştürücü gücünü ele alan sunumlar gerçekleştirdi. Katar Büyükelçiliği’nin desteğiyle Katar Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen oturumlarda, sosyal inovasyon projelerinin insan odaklı çözümlerle iki ülkenin refahını artıracağı vurgulandı. Dr. Yaşar, “Sosyal inovasyon yalnızca toplumların sorunlarını çözmek değil, aynı zamanda kültürler arasında kalıcı bir köprü kurmak ve değer yaratmaktır.” diyerek çalışmaların insani boyutuna dikkat çekti. 

Sosyal inovasyonda küresel bir yaklaşım…

Üsküdar Üniversitesi sosyal inovasyon modeli çerçevesinde geliştirdiği projeleri, Katar’ın toplumsal ve kültürel ihtiyaçlarına da yöneltiyor. Projeler eğitimden sağlığa, kültürden teknolojiye kadar geniş bir yelpazede çözümler sunmayı hedefliyor.

Proje toplantılarının odak noktalarından biri olarak Üsküdar Üniversitesi’nin sosyal inovasyon alanındaki bilgi ve tecrübelerini Katar’a aktararak, bu modellerin Katar’daki toplumsal sorunlara çözüm sunma potansiyelini tartışma ele alındı. Bu kapsamda, özellikle genç nesillere yönelik yenilikçi eğitim programları ve sosyal projelerin temelleri atıldı.

İki ülke arasında uzun vadeli bir diyalog kurulması hedefleniyor

Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle hayata geçirilecek olan ve Türkçe dil eğitiminden sanatsal etkinliklere kadar uzanan projelerle kültür ve sanat aracılığıyla iki ülke arasında uzun vadeli diyalog kurulması hedefleniyor. Bu iş birliğinin kültürel mirasların karşılıklı olarak tanınmasına ve paylaşılmasına da katkı sağlayacağı ön görülüyor. 

‘Önce İnsan’ mottosuyla yola çıkıldı

İnsanı merkeze alan proje “Önce İnsan” mottosuyla hayata geçirilerek, toplumsal değer oluşturmayı hedefliyor. Bu stratejik iş birlikleri Katar ve Türkiye arasında kalıcı bir sosyal ve bilimsel köprü kurarak, toplumların ortak hedefler doğrultusunda daha güçlü bir şekilde hareket etmesine olanak sağlayacak…
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)