Farkındalık Yürüyüşüne Üsküdar’dan Destek…

Çatalca Binkılıç Mahalle Muhtarı Nazan Kurtan ve İş İnsanı Murat Köysüren’in organize ettiği “Doğal Yaşamda Farkındalık Yürüyüşü” kapsamında Gerontoloji temelinde gerçekleştirildi. Çatalca Binkılıç’da gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşüne Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğr. Görevlisi İdil Arasan Doğan da katıldı.

Açık alanda düzenlenen farkındalık yürüyüşünde pandemi koşullarına uygun önlemler alındı.

Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut’un da katıldığı yürüyüş maske ve mesafe kuralına uyularak gerçekleştirildi.

Farkındalık Yürüyüşü 65 yaş üstüne ve çocuklara ithaf edildi

Yürüyüş, pandemi sürecinden olumsuz etkilendiği düşünülen 65 yaş üstüne ve çocuklara ithaf edildi. Farkındalık yürüyüşüne İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Gerontologlar da gönüllü olarak katıldı. Ayrıca Gerontologlar yürüyüş molalarında farkındalık atölyeleri düzenledi.

Üsküdar Üniversitesi de destek verdi!

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan da organizasyona katılarak “Yaş Alma Yolculuğumuz” isimli söyleşisi ile farkındalık yürüyüşüne destek verdi.

Doğan söyleşide, iyi yaş alma temelinde yaşlı bireyin potansiyelini etkin biçimde kullanma, doyumlu bir yaşam sürdürme ve yeteneklerini sonuna kadar kullanabilme bağlamında sağlık sorumluluğu, kişilerarası destek, stres yönetimi, kendini gerçekleştirme, yaşam doyumu ve yaşamı gözden geçirme konularına dikkat çekti.

Uğur Şenormancı’nın düzenlediği “Arı Varsa Hayat Var” etkinliğinde ise organik arıcılık faaliyetleri ile doğadaki denge mesajı verildi.

Farkındalık yürüyüşü, Nazan Kurtan’ın organik yaşam, organik ürünler ve doğal yaşam üzerine belirlenen hedefleri vurguladığı “Organik Ürünler ve Doğal Yaşam” söyleşisi ile son buldu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)