Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programına Yoğun İlgi

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki Klinik Psikoloji tezli Yüksek Lisans Programı, bu yıl da yoğun ilgiyle karşılaştı. 18 Eylül Cuma günü Çarşı yerleşkede pandemi koşullarına uygun önlemlerle gerçekleşen bilim sınavında 327 aday başarılı olmak için ter döktü. 15 adayın kabul edildiği programın sınav sonuçları 25 Eylül Cuma günü üniversitenin web sayfasında ilan edildi.

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki Klinik Psikoloji  tezli Yüksek Lisans Programı’na giriş sınavı 18 Eylül Cuma günü yapıldı. 2020-2021 eğitim öğrenim yılında Üsküdar Üniversitesi’nde yüksek lisans programı okumak isteyen 327 aday, Çarşı yerleşkede gerçekleşen bilim sınavında başarılı olmak için çaba sarf etti.  Adaylar sınıflarda, maksimum 15 kişi olacak şekilde maske ve sosyal mesafe kuralına uyularak sınava alındı. Heyecanla beklenen bilim sınavının sonuçları 25 Eylül Cuma günü açıklandı.

Psikoloji alanında kitaplar hazırlanıyor

 Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’na yoğun ilginin sebebi, öğrencilerin de dahil edilerek yürütüldüğü başarılı proje ve çalışmalar olarak görülüyor. Klinik Psikoloji Yüksek Lisans öğrencileri, öğretim üyeleri ile birlikte 2019-2020 eğitim öğretim yılında 18 kitap ya da kitap bölümü hazırladı. Bunlardan 8’inin basımı tamamlanırken, 10 kitabın yayın süreci devam ediyor.

Klinik deneyim ve istihdam imkanı sunuluyor

Üsküdar Üniversitesi, programı başarı ile tamamlayan öğrencilere NPİSTANBUL Beyin Hastanesi, Feneryolu Tıp Merkezi ve Üsküdar Üniversitesi Psikolojik Danışma Birimi işbirliği ile teorik eğitimin yanında pratik yapabilme ve klinik deneyim imkanı sunuyor. Ayrıca programlardan mezun olan öğrenciler, aynı birimlerde istihdam şansına sahip oluyor.

 Öğrenciler aktif rol alıyorlar

 Klinik Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, programla ilgili görüşlerini şöyle paylaştı:

“Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programımızda öğrenciler sadece eğitim değil, araştırma, sosyal sorumluluk projeleri, kongreler, kitap çalışmaları içinde bulunmak istiyorlar. Bu imkanı bol bol tanıyoruz. Klinik psikoloji öğrencilerimizin aktif görev aldıkları ve düzenleme kurulunda bulundukları 5 sempozyum ve kongre düzenledik. Bu yıl psikoloji lisansüstü öğrencilerimiz 20 uluslararası – ulusal bilimsel makalede yazar olarak yer aldılar. Uluslararası kongre ve sempozyumlarda 13, ulusal kongre ve sempozyumlarda 29 sözel bildiri ya da poster sundular, başarılı çalışmaları nedeniyle 3 ödül aldılar. Kazanan yeni öğrencileri de tebrik ediyorum. Onlarla da yeni çalışmalara hızlıca başlayacağız.”

 Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programının akademik çalışmalarına şu bağlantıdan ulaşılabilir:

https://uskudar.edu.tr/sobe/klinik-psikoloji-yuksek-lisans-programi-yayinlar-ve-tezler

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)