Üsküdar Üniversitesinden “Fi-jital” eğitim kararı

Üniversitemiz Pandemi Kurulunun 16 Eylül 2020 tarihli toplantısında alınan kararlar ile 10.000 öğrencimizin katıldığı anket sonucu dikkate alınarak, Üniversite Senatosunun aldığı kararlar çerçevesinde, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında eğitim-öğretim faaliyetleri aşağıda belirtilen temel esaslar çerçevesinde sürdürülecektir:

1. Üniversitemizde, güz yarıyılında eğitim-öğretim, fi-jital üniversite kavramına uygun şekilde hem yüz yüze, hem karma (hibrit) olarak sürdürülecektir.

2. Öğrenciler, tercihlerine göre, dersleri yüz yüze veya karma (hibrit) şekilde takip edebilecekler.

3. Dersi yüz yüze takip etmek için okula gelecek öğrenciler için, Covid-19 dan korunma amacıyla alınan tedbirler çerçevesinde:

a) Bütün yerleşkelere girişte ateş ölçümleri yapılacak,

b) Bilgilendirme çalışmaları, fiziki mesafe uyarıları ve hijyen noktaları gibi tüm önlemlerin eksiksiz şekilde alınması sağlanacak,

c) Yerleşkelerin kapasite kontrolünün sağlanması amacıyla dershane, kütüphane ve yemekhanelerde aralıklı oturma düzeni uygulanacak,

d) İsteyenlere öğle yemeği yerine kumanya (lunch box) şeklinde öğle yemeği servis edilebilecek,

e) Salgın süresince sosyal temasın artmasına sebep olabilecek ve yoğunluk oluşmasını tetikleyecek yüz yüze sosyal etkinliklere ara verilecek,

f) Ortak kullanıma açık alanlarda, salgın süresince, toplu halde bulunulmamasına özen gösterilecektir

Yeni akademik yılın bütün öğrencilerimize sağlık ve başarı getirmesini diler, sevgiler sunarız.

Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğü