Üsküdar Üniversitesi ve İspanya arasında işbirliği adımı…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57106

İspanya Büyükelçiliği Eğitim Programları Müdürü Gilberto Terente Üsküdar Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör’ün başkanlığında düzenlenen görüşmede İspanya ve Türkiye arasındaki kültürel benzerlikler, üniversiteler arasında yapılabilecek projeler, araştırmalar, eğitimler ve Erasmus Hareketliliği konuları ele alındı. Terente’ye Üsküdar Üniversitesindeki seçmeli İspanyolca dersleri ve öğrencilerin İspanyolcaya olan taleplerinden de bahsedildi.

Merkez Yerleşke Senato Salonunda gerçekleştirilen ziyarete Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Yabancı Diller Koordinatörü Öğr. Gör. Dilek Batur, Erasmus Koordinatörü Peyman Jaferi, Ortak Diller Fakülte Dersleri Öğr. Gör. Raghid Alhajj ve İspanyolca dersleri eğitmeni Betül Büyükgöze katılım sağladı.

İspanyolca derslerine oldukça fazla talep geldiğinden bahsedildi

Gerçekleşen ziyarette Üsküdar Üniversitesindeki seçmeli İspanyolca derslerinden bahsedildi. Yapılan derslerin uluslararası öğrencilerin katılımını da kapsadığı ve derslerin İngilizce bilen İspanyolca eğitmeni liderliğinde yapıldığı da belirtildi.

Aynı zamanda Terente’ye İspanyolca seçmeli derslerine Üsküdarlı öğrencilerden oldukça fazla talep geldiği ve dersin kotasının yüksekliğinden de bahsedildi.

Karşılıklı destek sözü verildi

İspanya Büyükelçiliği Eğitim Programları Müdürü Gilberto Terente, İspanyolca derslerini alan öğrenci çokluğu hususunda memnuniyetini belirtti ve karşılıklı destek sözü verildi.

Üniversiteler arasında yapılabilecek iş birlikleri konuşuldu

Daha sonra İspanya ve Türkiye arasındaki kültürel benzerlikler, üniversiteler arasında yapılabilecek projeler, araştırmalar, eğitimler ve Erasmus Hareketliliği konuları konuşuldu ve çeşitli toplantılarla projelere imza atılabileceği belirtildi.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)