Madagaskar’da KBB ve Çene Cerrahlarına eğitim verildi…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57105

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Müzeyyen Seda Altop, Afrika ülkesi Burundi’nin ardından şimdi de Madagaskar’da gerçekleştirilen sağlık organizasyonunda yer aldı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Hands Giving Lives Derneği iş birliği ile 7-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında KBB ve Çene cerrahisi alanında doktorlara eğitim verildi. Ayrıca Dr. Altop gözetiminde 170 hastaya da hizmet verildi.

Sağlık organizasyonu kapsamında, TİKA ve Hands Giving Lives Derneği iş birliğinde Başkent Antananarivo’da Chu Andohatapenaka Üniversitesinde KBB ve Çene cerrahisi alanında doktorlara eğitim verildi. 

Türkiye Burundi büyükelçiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen projede ile eğitim, vakalar üzerinde yapılarak tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunuldu.  
Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Müzeyyen Seda Altop’un da yer aldığı çalışma kapsamında çene cerrahisi alanında Dr. Öğr Üyesi M. Seda Altop gözetiminde 170 hastaya hizmet verildi. 

Çalışmalara ülkenin önde gelen medya kuruluşları da ilgi gösterdi. 

Daha önce de Tüm Afrika’nın Dostları Derneği (TADD) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA desteği ile “Burundi Ağız Diş Sağlığı” projesi düzenlenmişti. Burundi Cumhurbaşkanı’nın eşi Angelina Ndaishimiye ve Burundi büyükelçiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje ulusal radyo, televizyon kanalları ve gazetelerden yoğun ilgi görmüştü.   

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)