2024- 2025 Akademik Yılı oryantasyonları tamamlandı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57039

Üsküdar Üniversitesi 2024- 2025 akademik yılı oryantasyon günleri tamamlandı. Akademik ve İdari kadronun katılımıyla sürdürülen oryantasyon programları son olarak Hazırlık, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İletişim, Mühendislik ve Doğa Bilimleri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile tamamlandı.   

23 Eylül’de Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile başlayan yeni akademik yıl oryantasyon programları, Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu, Sağlık Bilimleri Fakültesi İbni Sina Oditoryumu ve Çarşı Yerleşke Emir Nebi Konferans Salonunda diğer fakültelerle tamamlandı.  

Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen Yabancı Diller ve Hazırlık Programı oryantasyon programlarının açılış konuşmalarını Yabancı Diller Koordinatörü Öğr. Gör. Dilek Batur gerçekleştirdi. Öğrencilere hazırlık programı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Batur, hazırlık programının önemine dikkat çekti. 

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi oryantasyonunda ise fakülte hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Programın açılış konuşmasını İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan gerçekleştirdi. Öğrencilere fakültenin tüm bölümlerini ve hocalarını tanıtan Arıboğan, bilgilendirmelerde bulundu.

Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı oryantasyonunda ise öğrencilere sunumlar gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin en kaliteli eğitim-öğretim hizmetine ulaşmalarını sağlamak yapılan çalışmalardan bahsedildi. 

Üniversitenin tüm işleyişi ve çalışmaları hakkında bilgilerin aktarıldığı programlar kapsamında İletişim Fakültesi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi oryantasyon açılış konuşmalarını Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çerezci gerçekleştirdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi oryantasyon programı ise iki ayrı oturumda gerçekleştirildi. Oryantasyon programının açılış konuşmalarını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin gerçekleştirdi. Bölümlerine göre öğrenciler NP Sağlık Yerleşkesi ile Çarşı Yerleşkede buluştu. 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) oryantasyon programı ise Çarşı Yerleşkede gerçekleşti. Programın açılış konuşmalarını Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Prof. Dr. Mesut Karahan yaptı. 

Katılımın yoğun olduğu programda açılış konuşmalarının ardından Üsküdar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren daire başkanlıkları ile direktörlükler, Üsküdar Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrencilere yeni eğitim yılı öncesi bilgilendirmelerde bulundu. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)