Üsküdar Üniversitesinde kadın temsil oranı artıyor!

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57024

Kadınların iş hayatına katılması ve yönetici olarak organizasyonlarda görev almasını önemseyen Üsküdar Üniversitesi, akademik ve idari personel açısından kadın çalışan dostu kurumlar arasındaki yerini her geçen yıl sağlamlaştırıyor. Kadınlar, Üsküdar Üniversitesinin akademik kadrosunun yüzde 52’sini, idari kadronun ise yüzde 60’ını oluşturuyor.  

Akademinin yüzde 52’si kadın…

İş yaşamında kadın istihdamının öneminin farkında olan Üsküdar Üniversitesinde, akademik personel verileri incelendiğinde kadın çalışanların sayısının erkeklere oranla daha fazla olduğu görüldü. 

Üsküdar Üniversitesi Akademik kadrosunun yarısından fazlasını, yüzde 52’sini kadınlar oluşturuyor.

Akademide kadın ağırlıklı popülasyonun olduğu kurumun idari yapısında da sonuç değişmedi.

İdari kadronun yüzde 60’ı kadın…

Türkiye’de kadın istihdamına büyük katkıda bulunulan Üsküdar Üniversitesi, idari personel açısından kadın çalışanların sayısı erkek çalışanları geçmiş durumda. Kadınların yönetici konumunda olmalarını destekleyen kurum, kadın idari personel oranı yüzde 60. 

646’sı akademik, 395’i de idari personel olmak üzere toplamda 1041 çalışana sahip Üsküdar Üniversitesinde akademik ve idari toplam kadın sayısı ise 574 kişi. Bu da tüm çalışanlar arasında kadın oranının yüzde 55 olduğunu gösteriyor. 

Üsküdar’da kadın yönetici oranı ise yüzde 50,7. 

Üsküdar Üniversitesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı; kurum içi çeşitliliği artırmak, çalışma hayatında kadın ve erkek eşitliğini sağlamak, aynı zamanda da yetenekli kadın profesyonelleri kuruma kazandırmak ve kadınları sosyo - ekonomik açıdan desteklemek amacıyla kadın çalışan istihdamını önemli oranda destekliyor. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)