Üsküdar KA171 Erasmus+ Projesinde en yüksek hibeyi alan üçüncü üniversite!

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56529

Üsküdar Üniversitesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen KA171 Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği projesi kapsamında Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında en yüksek hibeyi almaya hak kazanan üçüncü kurum oldu. Proje kapsamında üniversite dört farklı bölgeden dokuz ülke ile iş birliği için fon almaya hak kazandı. Bu prestijli başarı, üniversitenin uluslararası alandaki iş birliğini güçlendirme vizyonunun bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Uluslararası iş birliklerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor

KA171 Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği projesi, ortak ülkeler ve program ülkeleri arasındaki iş birliğini geliştirmeyi ve bu kapsamda bireylerin öğrenme fırsatlarını artırmayı hedefliyor. Üsküdar Üniversitesi bu proje ile uluslararası alanda akademik ve kültürel değişim süreçlerini desteklemeyi amaçlıyor. 

9 farklı ülke ile iş birliği…

Üsküdar Üniversitesi proje kapsamında dört farklı bölgeden dokuz ülke ile iş birliği için fon almaya hak kazandı. Bu ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Azerbaycan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Ukrayna, Nijer ve Nijerya yer alıyor. Üsküdar Üniversitesinin bu başarısı, üniversitenin küresel ölçekteki eğitim ve araştırma faaliyetlerine katkı sağlamaya devam ediyor.


Bu hibenin, Üsküdar Üniversitesinin gelecekteki projelerine de ilham kaynağı olması hedefleniyor.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)