SHMYO Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

 Prof. Dr. Nevzat Tarhan

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Akademik Kurul toplantısı, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan’ın katılımıyla Güney Yerleşke bahçesinde yapıldı.

İdari ve akademik kadronun yer aldığı toplantıda Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun artıları, eksileri ve gelecek planları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan

Prof. Dr. Nevzat Tarhan; “Uzaktan öğretim olur ama uzaktan eğitim olmaz”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Covid-19 salgınıyla birlikte dijitalleşmenin arttığına dikkat çekerek; “Uzaktan öğretim olur ama uzaktan eğitim olmaz. Uygulamalı dersleri dijital ortamda yapmak olağanüstü bir durumdu. Biz bunu çok verimli şekilde geçirdik. Birçok okul kampüslerini kapatırken biz pandemi döneminde eğitimlerimize maksimum verimlilikle dijital ortamda devam ettik. Eğitimde dijitalleşme kaçınılmaz bir durum. Önemli olan dijitalleşmeyi en olumlu ve uyumlu şekilde kullanmaktır. Üsküdar Üniversitesi’nin eğitim felsefesi öğrenci odaklı öğreten örgüt felsefesidir. Hepimiz öğreniyoruz. Eski kuşaklar zorluk içinde olgunluk öğrendiler. Z kuşağı varlık içinde öğreniyor, olgunlaşıyor. Kolaylık içinde her şeyi öğreniyorlar fakat hayat o kadar da kolay değil. Bu nedenle bizim öğrencilerimize yeni yöntemlerle yaklaşmamız gerekiyor.” İfadelerini kullandı. Prof. Dr. Mehmet Zelka

Prof. Dr. Mehmet Zelka: “Süreci en iyi yöneten ilk üç üniversite arasındayız”

Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Akademik birimlerin kendi öz değerlendirmesini yapmaları gerektiğinin altını çizerek; “Toplantılarımızı kendi öz değerlendirmemizi yapabilmek adına düzenliyoruz. Akademik birim olarak geçmişteki tecrübeleri ileriye yönelik programlarımızın geliştirilmesi hususunda önemli görüyoruz. Böylece yeni yeni fikirler öğreniyoruz. Öğrenmek dinamik bir süreçtir. Hepimiz önümüzdeki dönemde nasıl yol izleyeceğimizin notlarını almalıyız. Pandemi dönemi boyunca süreci en iyi yöneten ilk üç üniversite arasında olduğumuzu memnuniyetle ifade ediyorum. Bu dönem bizler için tecrübe oldu. Önümüzdeki dönem daha iyi bir şekilde sürdüreceğiz.” Şeklinde konuştu.
Doç. Dr. Mesut Karahan

Doç. Dr. Mesut Karahan: “Senkron derslere en hızlı adapte olan bizlerdik”

Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan, pandemi döneminde canlı derslerle sürecin çok iyi yönetildiğinin altını çizerek; “Pandemi meydana gelince uzaktan eğitime döndük. Ancak dijital ortamda devam eden senkron derslere en hızlı adapte olan bizlerdik. Her perşembe günü ÜÜ TV Sağlık Meslek Yüksek Okulu derslerine aitti. Gayet verimli geçti. 72 laboratuvarda, kendi hocalarımızla çekim yaptık. Ben bu süreçten çok güçlü çıktığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde aynı güçlülükle devam edeceğimize inanıyorum.” Dedi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)