Yarıyıl Sonu Sınavlarına İlişkin Duyuru

Koronavirüs (COVİD-19) salgını ile mücadele kapsamında; 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Döneminde üniversitemizin tüm (önlisans, lisans ve lisansüstü) programlarında 23 Mart 2020 Pazartesi günü itibariyle uzaktan eğitime geçilmiştir.

Bu bağlamda, verilen derslerin yarıyıl sonu sınavlarının; üniversitemiz önlisans/lisans/lisansüstü programlarının Eğitim - Öğretim Sınav Yönetmelikleri ile Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar doğrultusunda gerçekleştirilmesi kararlaştırılmış olup öğrencilerimizin aşağıda belirtilen esasları dikkate almalarını önemle rica ederiz.

1. Yarıyıl sonu sınavları, 08-21 Haziran 2020 tarihleri arasında çoktan seçmeli sorular, açık uçlu sorular veya ödev-proje vb. yöntemlerle online olarak yürütülecektir.

2. Çoktan seçmeli veya açık uçlu sorular şeklinde yürütülecek sınavlar LMS sistemi ile yürütülecektir. (LMS hakkında bilgi almak için tıklayınız)

3. Sorular, soru havuzundan rasgele seçilmekte, soru ve şıklarının sırası da her bir öğrenciye rasgele gönderilmektedir.

4. LMS üzerinden yürütülecek olan sınavlar sınav takviminde belirtilen gün ve saatte yürütülecektir.(LMS üzerinden yürütülecek online sınav programı hakkında bilgi almak için tıklayınız)

5. Ödev-proje vb. şekilde yürütülecek olan yarıyıl sonu sınavları ile ilgili yazışmalar ve dosya paylaşımı STIX üzerinden yürütülecektir. Ödev ve projelerde ilgili dersin kredisi ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) iş yükü göz önüne alınacak ve mutlak surette intihal tespit programları ile benzerlik oranları dersin öğretim elemanı tarafından kontrol edilecektir.

6. Türk Dili II ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda verilen İngilizce II derslerinin yarıyıl sonu sınavları, 22 - 28 Haziran 2020 tarihleri arasında ve LMS üzerinden online sınav şeklinde gerçekleştirilecektir.

7. Makul sebeplerle sınava giremeyen veya sınav esnasında teknik sorun yaşayan öğrencilerimiz için ilgili akademik birimin Yönetim Kurulu kararıyla “Telafi Sınavı” yapılacaktır.

Öğrencilerimize 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi yarıyıl sonu sınavlarında başarılar dileriz.