Tarhan: Eğitimde de ilklerin öncüsü olacağız

Yeni eğitim öğretim 17 bölümde bin 20 öğrenci alacaklarını ifade eden Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversitede yaşam boyu eğitimi hedeflediklerini söyledi.

Tarhan: Eğitimde de ilklerin öncüsü olacağızKaliteden hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini vurgulayan Tarhan, “Neden eğitim ihraç eden ülke olmayalım” dedi. Özel alanlara dikkat çeken Tarhan iş olanaklarına ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

HABERTÜRK Televizyonu’nda Müge Arda’nın sunduğu “Eğitim ve Yaşam” programına konuk olan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Uzm. Psk. Orhan Gümüşel, 2012-2013 Eğitim öğretim yılında 17 bölümde 1020 öğrenciye kapılarını açmaya hazırlanan üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KİŞİYE ÖZEL EĞİTİM OLACAK

Hızla gelişen ve değişen dünyaya paralel kişiye özel üniversite sistemini geliştirdiklerini ifade eden Uzm. Psk. Orhan Gümüşel, insanların kendi öğrenme biçimlerine yönelik eğitim almalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

ÖĞRENCİNİN BAŞARISIZ ALANLARINI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Klinik uygulamalarda istediği bölümü, istediği üniversitede okuyamayan ve bundan pişmanlık duyan kişilerle çok sık karşılaştıklarını kaydeden Gümüşel, davranış sağlığı ve biliminde Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi’yle öğrencinin başarısızlık algısının nedenlerini araştırıp başarısız yönlerini güçlendirme yaklaşımı sergileyeceklerini söyledi.

Farklı disiplinlerin birlikteliğiyle bilime katkı sunacaklarını, dinamik bir eğitim anlayışı uygulayacaklarının altını çizen Gümüşel, öğrencilerine uygulamalı öğrenme imkanı sunacaklarını kaydetti.

EĞİTİMDE DE İLKLERİN ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ

Programda Müge Arda’nın sorularını cevaplayan Rektör Tarhan ise üniversite eğitiminde de Türkiye’de ilklerin öncüsü olacaklarını söyledi.

HEDEF DİSİPLİNLER ARASI İŞBİRLİĞİYLE BİLGİ ÜRETİMİ

Eğitime güçlü kadroyla başlayacaklarını müjdeleyen Tarhan bir ilki gerçekleştirerek; Psikoloji, Felsefe, Sağlık Bilimleri, Genetik ve Mühendislik disiplinlerini ortak çalıştıracaklarını belirtti.

Bilimin artık bilgisayar ve psikolojinin ortak kullanılması gerektiğini kaçınılmaz kıldığını vurgulayan Tarhan, bilgisayar ara yüzüyle birçok hastalığın teşhis ve tedavisinin mümkün olduğunu söyledi.

Psikolog, psikiyatrist ve genetikçilerin de artık bir arada çalışması gerektiğinin altını çizen Tarhan oluşturulan güçlü ekiple bilim üreteceklerini vurguladı.

UYGULAMA İMKANI SUNACAĞIZ

Öğrencilere bünyelerinde bulunan hastanede uygulama imkanı sunacaklarını belirten Tarhan, psikoloji eğitim veren fakültelerin mutlaka bir hastaneyle çalışması gerektiğini söyledi. Hastane olarak dünya standartlarının üzerinde bir yapı kurduklarını vurgulayan Tarhan aynı uygulamayı üniversite üzerinde de oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

EĞİTİM İHRAÇ EDEN ÜLKE OLACAĞIZ

37 dershanesi bulunan üniversitenin manyetik kartla çalışan sistemde olacağını da kaydeden Tarhan mezun olan öğrencilerin kolaylıkla iş bulabileceklerini de müjdeledi. Tarhan bunun için öğrencileri özel alanlara teşvik edeceklerini söyledi.

Neden eğitim ihraç eden ülke olmayalım diyen Tarhan yaşam boyu eğitimi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.