2020 LGS Ocak ayı örnek soruları yayınlandı!

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) örnek sorularını yayınladı. Öğrencilerin çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla her ay yayınlanan kitapçıklardan Ocak ayı 2020 kitapçığı da erişime açıldı.


MEB, LGS kapsamında 7 Haziran'da gerçekleştirilecek merkezi sınava yönelik 4'üncü örnek soru kitapçığını " http://odsgm.meb.gov.tr/ " adresinden erişime açtı. Kitapçıkta, sayısal ve sözel testlerdeki soru sayısının yarısı kadar örnek soru yer alıyor.


Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. Millî Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi, 7 Haziran 2020 olarak belirlendi. Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin iki oturum olarak düzenlenen sınavda soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde değişiklik yapılmadı.


Ocak Ayı sayısal bölüm 

örnek soruları: Örnek Sorular için tıklayınız


Ocak ayı sözel bölüm

örnek soruları:  Örnek Sorular için tıklayınız

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)