Üsküdar ailesi küçük ellere büyük umut oldu…

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.47882

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü sosyal sorumluluk projesi kapsamında Haydi Tut Elimi Derneği desteğiyle “Küçük Eller Büyük Umutlar” başlıklı etkinlik düzenlendi. Kastamonu Atabeyli Ortaokulundaki öğrencilerle bir araya gelen Üsküdarlılar, toplanan bağışları minik ellerle buluşturdu.

Düzenlenen etkinliğe Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Turan, Haydi Tut Elimi Derneği Sekreteri Ayşe Banu Güngenci, Haydi Tut Elimi Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Serpil Tarhan ile Ayşegül Şekli ve öğrenciler katıldı.

Projenin fikir sahibi Üsküdar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı 3’üncü sınıf öğrencisi Burcu Genç de küçük eller için oradaydı.

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde bulunan Atabeyli Ortaokuluna ziyarette bulunan 30 kişilik ekip çocuklarla etkinlikler gerçekleştirdi. Gönüllüler, çocuklarla beraber güzel ve anlamlı anılar biriktirdi. 

Dr. Öğr. Üyesi Fatma Turan: “Güzel anılar bırakmak için gösterdiğimiz gayrete değdi”

Çok değerli bir şey yaptıklarından Psikoloji bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Turan; “Her şeyden önce gittiğimiz köydeki öğretmenlerin o pırıl pırıl bakışlarını ve motivasyonu yüksek şekilde oradaki çocuklarla ilgilenişlerini görmek beni çok çok mutlu etti. Hem onlar adına hem de çocuklarımız adına olan umutlarım daha da arttı. Çok değerli bir şey yaptık. Aynı şekilde ekibimizin gözlerindeki ışığı görmek de beni çok mutlu eti. Onlara güzel anılar bırakmak için bizim gösterdiğimiz gayrete değdi. Kim bilir kim için gittik biz bunu hiç bilemeyeceğiz ama bir şekilde hem onlar bizim elimizden tuttu hem de bir şekilde biz onların ellerinden, yüreklerinden tuttuk.” şeklinde konuştu. 

Ayşe Banu Güngenci: “Yüzlerdeki gülümsemeye şahit olmak anlatılamayacak kadar güzel bir duygu”

Haydi Tut Elimi Derneği Genel Sekreteri Ayşe Banu Güngenci; “ ‘Küçük Eller Büyük Umutlar’ etkinliğimizde küçücük ellere, küçücük yüreklere dokunmak, o güzel yüzlerdeki gülümsemeye şahit olmak insani olarak anlatılamayacak kadar güzel bir duygu. Yola çıktığımızdaki heyecanımız, dönüşümüzde yerini huzur ve mutluluğa bıraktı. Haydi Tut Elimi Derneği olarak nice etkinliklerde buluşmak dileğiyle.” ifadelerini kullandı.

Beraber güzel vakit geçirdiler…

Çocuklara etkinlik kapsamında yüz ve el boyası yapıldı. Palyaçolar ve sihirbazlar eşliğinde etkinlikler gerçekleştirildi. Yoğun bir ilgiyle karşılaşan ekip zaman zaman duygu dolu anlar da yaşadı.

Aralarında Sezin Okulları'nın da bulunduğu gönüllüler çocuklara oyuncak, kırtasiye malzemesi ve okuma kitabı yardımında da bulundu.

Etkinliğin devamında ise bilim atölyesi yapıldı ve çocuklara şekerler, balonlar dağıtıldı.

Haber-Fotoğraf: Ayşenur Özdemir

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)