AÖF sınav soruları ne zaman açıklanacak?



Uzaktan eğitim veren Anadolu Üniversitesi, 2019-2020 akademi takvimi doğrultusunda güz dönemi ara sınavları 14-15 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri, sınavdan sonra AÖF sınav soruları ve cevaplarının yayınlanmasını merakla beklemeye başladı. Heyecanla beklenen AÖF soruları ve cevapları, 18 Aralık 2019 Çarşamba günü erişime açıldı. Soru ve cevaplar “ANADOLUM e-Kampüs” sayfası üzerinden yayımlandı. Sınava giren öğrenciler, soruların yanıtına sayfaya girerek ulaştı.

Açık öğretim sisteminin 1 milyon 400 bin öğrencisi var

1982 yılında Anadolu Üniversitesi bünyesinde kurulan Açık Öğretim Sistemi, uzaktan eğitim sistemi ile milyonlarca kişiye eğitim imkânı sağlamaktadır. Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, ülkemizde çağdaş anlamda uzaktan eğitim modeli ile yükseköğretim yapan ilk kurumdur. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nin yaklaşık 1 milyon 400 bin öğrencisi ve 2 milyon 820 bin mezunu bulunmaktadır.

Açık öğretim sistemi 19 lisans programı ile eğitim veriyor

Açıköğretim sistemi 19 lisans, 39 ön lisans programıyla, ulusal sınırları aşarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Kuzey Amerika, Suudi Arabistan ve çeşitli Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına eğitim hizmeti sunmaktadır. Açık Öğretim Fakültesi (AÖF), Açık Öğretim Sisteminin önemli bir parçasıdır.

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) uzaktan eğitim veriyor

1993'te Açıköğretim Sistemi, eğitim gereksinimlerine göre yeniden yapılandırıldı; İktisat ve İşletme Programları dörder yıllık fakültelere dönüştürüldü. Açıköğretim Fakültesi de açıköğretim ile uygulamaya yönelik işleri yapmakla ve ön lisans, lisans tamamlama ve her türlü sertifika programlarını yürütmekle görevlendirildi. Anadolu Üniversitesi’nde Açık Öğretim Fakültesi’nin yanı sıra İktisat Fakültesi ve İşletme Fakültesi de uzaktan eğitim sistemi ile eğitim vermektedir.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)