Üsküdarlı öğrencilerden ağız ve diş sağlığı eğitimi…



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri Halk Sağlığı Hemşireliği dersi kapsamında uygulama yaptıkları Üsküdar Sultantepe Ortaokulunda anasınıfı öğrencilerine yönelik "Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi" etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlik, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emine Ekici ve Öğr. Gör. Bahise Aydın koordinatörlüğünde gerçekleşti. Etkinliğe Hemşirelik Bölümü öğrencilerinden Fatma Sarıkaya, Ayşe Oğuz, Ömer Faruk Kılıç, Feyza Nur Demez, Mehmet Said Oran ve Mümin Küçükali da katıldı.

Sultantepe Ortaokulunda gerçekleşen etkinliğe Sultantepe Ortaokul Müdürü Bilal Çolak, Müdür Yardımcısı Abdurrahman Yıldırım, okul proje koordinatörü Nazmiye Türkoğlu, anasınıfı öğretmenleri Fatma Yiğit Kuru ve Fatma Gökşen de katıldı.
 


Doğru fırçalama teknikleri anlatıldı

Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğünün desteklediği etkinlikte anasınıfına giden öğrencilere ağız- diş sağlığının önemi ve doğru fırçalama teknikleri hakkında bilgi verildi. Üsküdarlı öğrenciler ana sınıfı öğrencilerinin diş fırçalama alışkanlığı kazanabilmesi için hazırladıkları izlem çizelgelerini dağıttı.

Etkinlik İlçe Sağlık Müdürlüğünden temin edilen diş fırçası ve diş macunlarının çocuklara hediye edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.  

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)