Üsküdar’da Bilişsel Davranış Terapisi Konuşuldu



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü Koordinatörlüğünde Psikoloji Kulübü ve Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu, “Canlı Seans ve Vaka Deneyimleri Eşliğinde Özgül Fobilerde BDT- 2” etkinliği düzenledi. Etkinliğin konuşmacısı Psikoterapist Lütfü Özdemir oldu.

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik iki oturum şeklinde gerçekleşti. Etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.



Psikoterapist Lütfü Özdemir, etkinliğe katılım sağlayan psikoloji bölümü öğrencileri arasından seçtikleri bir öğrencinin özgül fobisi olan, böcek fobisini yenmek için uğraştı. Uygulamalı terapi yapan Özdemir, böcek fobisi olan öğrenci için getirdiği böceklerle ilk olarak öğrencinin ne kadar etkilendiğini gözlemledi ve ardından bu gözlemine dayalı sonuçlardan yola çıkarak fobinin en aza indirilmesini sağladı.

Psikoterapist Lütfü Özdemir: “Kitap okumayı sevmiyorsanız terapist olmayın”

İkinci oturuma da öğrencilerle arasındaki etkileşimi arttırarak devam eden Özdemir, gelen soruları yanıtladı. Özdemir, öğrencilere terapistlik mesleğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu. Özdemir, “Bir insanın kendine yapacağı en güzel iyilik, seveceği işi yapmasıdır. Daha büyük bir mutluluk yok. Kitap okumayı sevmiyorsanız terapist olmaya çalışmayın, çok zorlanırsınız” şeklinde konuştu.



Özdemir, “Biz nasılsak dünya bize öyle görünür”

Özdemir, psikoloji öğrencilerine kitap önerilerinde bulunarak, önerdiği kitaplarla ilgili bilgi verdi. Özdemir, bilişsel davranış terapisi ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Özdemir, “Biz nasılsak dünya bize öyle görünür” dedi.

Konuşmasının sonunda Psikoterapist Lütfü Özdemir’e fidan belgesi takdim edildi.

Etkinlik sonunda psikoloji bölümü dördüncü sınıf ve yüksek lisans öğrencileri arasında ücretsiz Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi çekilişi yapıldı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)