Dr. Yusuf Yeşil: “Amacımız agresif para kazanmak değil, değer yaratmak”



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü koordinatörlüğünde Bilim Ofisi Kulübü “Start Up Talks” etkinliği düzenledi. Etkinliğin konuğu İstanbul Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Asistan Hekim Dr. Yusuf Yeşil oldu.

Merkez Yerleşke Ayhan Songar Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Start Up fikirleri olan öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

“Sanal gerçeklik, yapay zekâ gibi uygulamaların öncüsü olmayı hedefliyoruz”

Tıp, sanat ve teknolojiyi bir araya getirerek sağlık alanındaki problemlere yenilikçi çözümler geliştirme ve bilime sanat katma amacıyla çalışan Yusuf Yeşil,  kendi kurduğu Yeşil Science oluşumu ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Yeşil, “Yüksek kaliteli medikal sanal gerçeklik, arttırılmış gerçeklik uygulamaları ve animasyonlarının öncüsü olmayı, yapay zekâ gibi gelecek vaat eden teknolojilerin tıptaki uygulamalarını üstlenmeyi ve bilim insanları, üniversiteler ile ilaç şirketleri için profesyonel görsel teknolojiler desteği sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.



“Hobi olarak yaptığım işin bir ihtiyacı karşıladığını gördüm”

Çizgi film ve bilgisayara çok ilgili olduğunu belirten Yeşil, bu hobisini tıpla birleştirmek istediğini ve bu süreçte tıp fakültesindeki hocalarından yardım alıp onlara görsel ve animasyonlar hazırlayarak derslerde gösterebilecekleri materyal oluşturduğunu ifade etti. Yeşil, “Bilim insanları kendi çalışmalarını gösteriyorlardı ama gösterilen şeylerin görsel kalitesi pekiyi değildi ve sanattan biraz yoksun oluyorlardı. Biz burada biraz daha sanatı katarak, görünmeyen mekanizmaları, özellikle moleküler süreçleri üç boyutlu hale getirerek bu illüstrasyonları çizdik ve sonrasında benim hobi olarak yaptığım işin bir ihtiyacı karşıladığını gördüm” dedi.

“Türkiye’de sağlık yazılımı üzerine çalışan çok az Start Up var”

Yaklaşık dört senedir Yeşil Science olarak arttırılmış gerçeklik ve yapay zekâ teknolojileri üzerine çalıştığını söyleyen Yeşil, bu teknolojileri kullanarak mobil sağlık uygulamaları geliştirdiklerini ve asıl amaçlarının kullanıcıların hızlı ve uygun maliyetle yapay zekâ destekli analizlere erişebilmesine olanak sağlamak olduğunu belirtti. Yeşil, “Girişimimizin yapısı açısından ilgilendiğimiz alanlar çok farklı. Bir kere Türkiye’de sağlık yazılımı üzerine çalışan çok az Start Up var” ifadelerini kullandı.



“Amacımız agresif para kazanmak değil, değer yaratmak”

Yeşil, yapılan girişimcilik faaliyetlerinde önceliğin değer yaratmak olduğunu belirterek genç girişimcilere tavsiyelerde bulundu. Yeşil, “Amacımız agresif para kazanmak değil, iş olarak değer yaratmaktı. Bu değer sonrasında zaten gelir modellerini oturttuğumuzda kazancın mutlaka ardından geleceğini düşünüyoruz. Asıl odaklandığımız şey oradaki değeri yaratmak ve kaliteli, vizyonlu ürünler geliştirebilmek. Burada amacımız her zaman küresel olabilmek sadece Türkiye pazarı hedefimiz değil” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonrası Dr. Yusuf Yeşil, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)