Prof. Dr. Konuk, Tasarım ve Beceri Atölyeleri (TBA) Ön Çalıştayı’na katıldı

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhsin Konuk, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tasarım ve Beceri Atölyeleri (TBA) Ön Çalıştayı’na katıldı.

Beykoz’daki Sabancı Öğretmenevi’nde düzenlenen ön çalıştaya İstanbul’un farklı üniversitelerinden yaklaşık 100 üst düzey yönetici katıldı. Prof. Dr. Konuk’un da üniversitemizi temsilen katıldığı ön çalıştayda tasarım ve beceri atölyelerinin tanıtımı yapılarak çocuklara sağlayacağı faydalar katılımcılarla paylaşıldı. Çalıştayda proje ile çocukların tüm ihtiyaçlarının ele alınarak yeteneklerinin farkına varılmasının hedeflendiği belirtildi. Ayrıca yeteneklerin geliştirilmesi için bütüncül bir eğitim sisteminin planlandığı da vurgulandı.

“Üniversite - TBA işbirliği”

Toplantıda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her üniversitenin bir okulla eşleştirileceği de belirtilerek üniversitelerin eşleştirildikleri okullarla belli konular kapsamında işbirliği ve protokol anlaşmaları yapabileceği ifade edildi.