Cemalnur Sargut Dünya Tasavvuf Konferansına katıldı

Fas’ın Oujda şehrinde bu sene 14’üncüsü düzenlenen Dünya Tasavvuf Konferansına (La 14èmeRecontre Mondiale du Soufism) Türkiye’den ilk kez Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Cemalnur Sargut davet edildi.

“Tasavvuf tevhidi ve Kur’an ahlakını yaşamaktır”

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanlarından Sargut toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirerek ilk oturumda bir tebliğ sundu. Tasavvufun tevhidi ve Kur’an ahlakını yaşamak olduğunu söyleyen Sargut, “tevhid” fikrinin İslam ile kemâle ulaştığını, bu sebeple de dünyada birleştirici global lisanın sadece İslam Tasavvufu olabileceğini vurguladı.

Toplantıda kendisine Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyelerinden Dr. Dilek Güldütuna, Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı Programı öğrencilerinden Birhan Gençer, Nuray Özkan, Zeynep Cinisli, Sezen İlhan, Aylin Yurdacan,  İslam Medeniyeti, Düşüncesi, Tarihi ve Edebiyatı Doktora Programı öğrencilerinden Kerim Güç ve Yosun Mater’den oluşan sekiz kişilik Üsküdar Üniversitesi heyeti eşlik etti.