ABRSM’in ilk toplantısına Dr. Alain Gregoire katıldı



Üsküdar Üniversitesi bünyesinde bulunan Anne Bebek Ruh Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ABRSM) ’nin ilk toplantısı gerçekleşti. Toplantıya anne ve bebek ruh sağlığı alanında küresel çapta önemli faaliyetler yürüten Southampton Üniversitesi Onursal Kıdemli Öğretim Üyesi, Perinatal Psikiyatrist Dr. Alain Gregoire’da katıldı.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Salacak Toplantı Salonunda düzenlenen etkinlik, ABRSM Müdürü Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nazan Aydın’ın açılış konuşması ile başladı. Aydın merkezin misyonu ve vizyonu ile ilgili bilgi verdi.



Dr. Alain Gregoire: “Sizin yapabileceklerinize yardım etmek için buradayım”

Katılımcıların kendilerini tanıtmaları ardından Psikiyatrist Dr. Alain Gregoire anne bebek ruh sağlığı alanındaki çalışmalarına ve toplantıda bulunma amacında değindi. Gregoire, “Burada olmamın tek nedeni size yardım edebilmek. Özellikle Birleşik Krallık’da bir süredir koordinatör olarak çalışıyorum ve şimdi dünya çapında bunu yapıyorum. Burada giydiğim şapka koordinasyonu sağlamak için. Ben koordinatörüm ama Türkiye’de yapılacakları koordine etmeyeceğim demokratik ve çok desantralize bir yöntem var burada. Sizin yapabileceklerinize yardım etmek için buradayım” şeklinde konuştu.



Prof. Dr. Aydın: “Hedeflerimizden bir tanesi farklı disiplinleri bir araya getirmek”

Prof. Dr. Nazan Aydın merkezin işleyişi ve merkezin amaçları ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Aydın, “Değişik disiplinlerdeki kişilerin burada bulunması çok önemli çünkü buna ihtiyaç var. Hedeflerimizden bir tanesi derneklerin bir araya gelmesi mesela ebelik, hemşirelik, yeni doğan, kadın doğum gibi farklı disiplinlerin bir araya getirmek” dedi.

Prof. Dr. Aydın: “Akademik kısım ve klinik kısım da çalışmalar yapabiliriz”

Aydın, Üsküdar Üniversitesi olarak anne bebek ruh sağlığı alanında yapılabilecek çalışmalara değindi. Aydın, “Üsküdar Üniversitesi olarak akademik kısım ve klinik kısım da çalışmalar yapabiliriz. Akademik kısmı ben büyük bir popülasyon kaynağı olarak görüyorum çünkü burada çok öğrencimiz var ve bu öğrencilerimiz araştırma yapıp, tezlerini yürütüyorlar. Bizim araştırmalarımız ve mevcut datayı ortaya koymamız öğrencilerimiz için önemli bir güç ama burada tek tek münferit değil de bölümlerin işbirliği ile öğrencilerimizden destek alabilir böylece onları çok önemli bir çalışmanın parçası yapabiliriz bu da öğrencilerimizi motive eder” şeklinde ifade etti.



Anne bebek ruh sağlığı farklı branşlarda değerlendirdi

Türkiye’de anne bebek ruh sağlığı konusunun farklı branşlarda ele alındığı toplantıda her bir branş çerçevesinde eksikliklerin neler olduğu tartışıldı. Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Omay, Fransa ve İsviçre’de anne bebek ruh sağlığı ile ilgili yapılan çalışmalara değindi.

Toplantının sonunda ABRSM’nin önümüzdeki yıl için hedefleri belirlendi, işbölümü planlandı ve bir sonraki toplantı tarihi organize edildi.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)