Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencisinden uluslararası başarı…

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44894

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSSAM) stajyerlerinden Melike Esentepe, yazmış olduğu “Türkiye ve Rusya Arasındaki Kamu Diplomasisi Faaliyetleri” başlıklı makalesinde, bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Evgeniy Primakov Adına Ortadoğu Üzerine Araştırma ve Analiz Makale Yarışması”nda finale kaldı. Esentepe, Moskova’da gerçekleştirilecek final törenine davet edildi. 

Türkiye ve Rusya arasındaki kamu diplomasisi faaliyetlerini ele aldı

Üsküdar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi Melike Esentepe, “Türkiye ve Rusya Arasındaki Kamu Diplomasisi Faaliyetleri” başlıklı araştırma makalesinde iki ülke arasındaki kamu diplomasisi faaliyetlerinin bu ülkeler arasındaki ilişkilere olan etkisini ele aldı.

Bu bağlamda kamu diplomasisi çerçevesinde ülkelerin yumuşak güç kurumlarının faaliyetlerini de karşılaştırdığını söyledi. 

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler analiz edildi

Türkiye’nin önemli kuruluşlarından olan Yunus Emre Enstitüsü, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı aracılığıyla Rusya'daki faaliyetleri inceleyen Esentepe, makalesinde Türkçe, İngilizce ve Rusça kaynaklardan yararlandığını belirtti.

Aynı zamanda araştırma yöntemi olarak mülakat yöntemini kullandığını belirten Melike Esentepe, çalışmanın amacını anlattı. 

Esentepe; “Bu kurumlar tarafından yürütülen kültürel faaliyetlerin ülkelerin kamuoyunda nasıl etki yarattığı ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerinde oynadığı rolü karşılaştırmalı analiz ederek ortaya koymaktır.” dedi. 

Moskova’da gerçekleştirilecek final törenine katılacak…

Melike Esentepe, 22 Nisan’da Moskova’da gerçekleştirilecek olan final törenine katılım sağlayacak. 

Haber: Eda Nur Keçeci
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)