Kız Kulesi Buluşmalarının konuğu Prof. Dr. Abdül Halim Zaim oldu



Üsküdar Üniversitesinin düzenlediği Kız Kulesi Buluşmaları programının 2019-2020 akademik yılının ilk programı gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka koordinatörlüğünde düzenlenen programın konuğu İstanbul Ticaret Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdül Halim Zaim oldu. “Dijital dönüşüm ve dijital dünya” konularında paylaşımlarda bulunan Zaim; “Değişen ve dijitalleşen dünyaya ayak uydurmamız gerekiyor” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke İcadiye Toplantı Salonunda gerçekleşen programın moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nazif Gürdoğan üstlendi.

“Üretmek yerine hizmet sektörüne odaklanıyoruz”

Prof. Dr. Abdül Halim Zaim, değişen ve dijitalleşen dünyaya ayak uydurmamız gerektiğini ifade etti. Zaim, Bireylerin teknolojiyi amacına uygun kullanmadıklarını belirterek; “Üretmek yerine hizmet ve servis sektörüne odaklanıyoruz. Sistemin performansa yönelik hizmet sunması gerekiyor. Her birey teknolojiye aynı oranda ulaşabildiği için, teknoloji amacına yönelik hizmet veremiyor” ifadelerini kullandı.



“Bilgiye ulaşamazsan sistemi yönetemezsin” 

Günümüzde teknolojinin getirisi olarak pek çok bilginin kişilere sunulduğunu fakat bu bilgilerin de bilgi kirliliğine sebep olduğunun altını çizen Zaim; “Asıl bilgi ulaşılması zor bilgidir. Bizim yapmamız gereken ulaşılması zor olan bilgiye ulaşmak. Bilgiye ulaşamazsan sistemi yönetemezsin. Bu her yerde geçerlidir” şeklinde konuştu.

“Dijital dönüşüm yeni roller ortaya atıyor” 

Teknolojinin hızla ilerlediği ve geliştiğine değinen Zaim; “Dijital dönüşüm yeni roller ortaya atıyor. Yeni iş alanları ortaya çıkıyor. Bunun sonucunda ise dijital dönüşümü sağlamak için yeni yönetici yapıları, şirketlerde yeni oluşumlar ortaya çıkartmak gerekiyor” dedi.

“Dijital dönüşümün ne olduğu hala anlaşılamadı” 

Zaim, gelişen ve değişen dünyada günümüzde hala daha dijital dönüşümün tam olarak ne olduğunun anlaşılamadığını belirterek; “Günümüzde dijital dönüşümün ne olduğu hala anlaşılamadı. Dijital dönüşüm yapacağım diye yola çıkan şirketlerin %55’i başarısız oldu. Dijital dönüşüm hayali kurulan kadar kolay bir olay değil. Gerçekten yapılmak istenen dijital dönüşüm için şirketlerde köklü değişiklikler yapılmalı” dedi.



“Dünün çözümleri bugünün sorunlarıdır”

Değişen ve dijitalleşen dünyada çözüm odaklı olmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Nazif Gürdoğan ise, “Değişen ve dijitalleşen dünyaya ayak uydurmamız gerekiyor. Dünün çözümleri bugünün sorunlarıdır. Dünün yöntemleri ile bugünün sorunlarını çözemezsiniz.” şeklinde konuştu.

Kız Kulesi Buluşmaları programı, Prof. Dr. Abdül Halim Zaim’in merak edilen soruları yanıtlaması ile sona erdi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)