Başkan Hilmi Türkmen tecrübe söyleşilerinin konuğu oldu



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübü “Gençlik ve Siyaset-1” konulu etkinlik düzenledi. Etkinliğin konuğu Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen oldu. 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ilk olarak Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile makamında bir araya geldi. Tarhan’a İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan da eşlik etti. Burada Tarhan ve Arıboğan ile bir süre sohbet eden Türkmen daha sonra Nermin Tarhan Konferans Salonundaki programa katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan söyleşinin açılış konuşmasını Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübünden Seher Öğüt yaptı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübü Başkanı Emirhan Dursun ve Başkan Yardımcısı Eda Polat üstlendi.



Hilmi Türkmen: “Üsküdar Üniversitesi marka üniversite oldu”

Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tahan’ın da katıldığı söyleşide Türkmen konuşmasının başında ev sahipliği için Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a teşekkürlerini iletti. Türkmen, “Üsküdar gibi bir kültür tarih şehrinde bulunan bir üniversitedesiniz. Üsküdar Üniversitesi bir marka üniversite oldu gerçekten hem öğrenci sayısı hem kalitesi artıyor her geçen yıl. Bizim belediyemizin sosyal tesislerinde mekânlarında sürekli Üsküdarlı öğrencileri görüyorum” dedi.

Türkmen: “Kendini yetiştirmiş gençlere ihtiyaç var”

Öğrencilik yılları ile ilgili paylaşımlarda bulunan Türkmen, öğrencilik yıllarının önemine değindi. Türkmen, “Hayatın bana göre en mutlu en heyecanlı en güzel dönemi öğrencilik dönemidir. Elli yaşıma geldim ve öğrencilik yıllarımı arıyorum. Lise ve üniversite yıllarımda başarılı bir öğrenciydim fakat o yılların tadını çıkaramadım. Üsküdar’ın ve gençliğin tadını çıkarın fakat güncel konulardan uzak durmayın, toplumun sizlerden beklentileri var. En çok kendini yetiştirmiş gençlere ihtiyaç var, memleket meselelerine duyarsız kalmayın” şeklinde konuştu.



“Belediye başkanlığı meslek değil hizmettir” 

Topluma hizmet etmenin en etkili yollarından birinin siyaset olduğunu belirten Türkmen, “Belediye Başkanlığını meslek olarak değil hizmet aracı olarak kullanmak gerek, Halka hizmet Hakka hizmettir, millete kalıcı hizmetler sunmak seçim ve siyaset ile mümkündür” dedi.

Daha iyi bir Üsküdar için…

Hedefleri ve hayalleri ile ilgili de paylaşımlarda bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Hedefinim Üsküdar’a daha kalıcı hizmeti sağlamak. Bizden sonraki Üsküdarlılara daha iyi bir Üsküdar bırakabilmek” şeklinde konuştu.

“Üniversite yıllarıma dönsem sosyal sorumluluk kulüplerinde yer alırdım”

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Türkmen, sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarını ve kesinlikle yabancı dil öğrenmelerini önerdi. Üniversite kulüplerinde aktif rol almalarının öğrencilere çok katkısı olacağını vurgulayan Türkmen, “Üniversite yıllarıma dönsem sosyal sorumluluk kulüplerinde yer almak isterdim” şeklinde konuştu.

Soru cevap ardından Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübü Başkanı Emirhan Dursun Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e Hisseden İnsan heykeli takdim etti.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.
 
 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)