Odyoloji öğrencileri sahadan önemli isimlerle buluşuyor…

Üsküdar Üniversitesinde “Sektörel Bakış: İşitme Cihazı Firmalarının Odyoloğa Bakış Açısı” başlıklı seminer gerçekleştirildi. Programa Sivantos işitme cihazlarında satış ve pazarlama müdürü Şenol Özer konuşmacı olarak katıldı.

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan konferans salonundaki programda Özer, odyoloji öğrencileriyle, işitme sektörünün dünya ve Türkiye’deki durumunu ve mezun olduktan sonra yapabilecekleri çalışmalara ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

“İşitme kaybı olan insanların çok azı cihazla buluşuyor”

Dünyada ve Türkiye’de işitme kaybının çok fazla olduğunu belirten Özer, buna rağmen az sayıda işitme cihazı merkezlerinin olduğunu ve işitme kaybı olan insanların belli bir kısmının cihazla buluşabildiğini söyledi.

“İşitme sağlığını ileriye sizler taşıyacaksınız”

Odyoloji öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Özer “Sizler hem dünyada hem Türkiye’de bu mesleği bir yerlere getirecek ve işitme sağlığını ileriye taşıyacak insanlarsınız. Bunu yapmazsanız gelecek nesiller hiçbir şeye sahip olamayacak çünkü meslek mezunlarının sayısı az” şeklinde konuştu.

Program, soru cevap bölümünün ardından Şenol Özer’e katılımlarından dolayı belge ve çiçek verilmesiyle sona erdi.