Üsküdar Üniversitesi “Meslek Seçiminde Gençlik Politikaları Ulusal Zirvesi” nde



Dış İşleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus + programı kapsamında hibelendirilip Pendik Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülen Meslek Seçiminde Gençlik Politikaları projesi kapanış Ulusal Zirvesi yapıldı. Meslek seçimine dair yapılan hataların ele alındığı zirveye Üsküdar Üniversitesi de tam destek verdi. Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş ve Şaban Özdemir zirvede konuyu etraflıca ele aldı.

Pendik Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen Ulusal Zirve’ye Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, Valilikler, İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Üniversiteler, Belediyeler, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Üyeleri, Eğitim ve gençlik alanında çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve çeşitli kurumlarda görev alan üst düzey yöneticilerin yanı sıra öğrenciler de katıldı.



Program, Pendik Belediyesi Proje Koordinatörü Rüveyda Güzel’in açılış konuşmasını ile başladı. Güzel gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası düzeydeki etkinliklere değindi. Yürütülen projeye yönelik video izlenmesi ardından sonuç bildirgesi açıklandı.



Meslek seçiminde sık yapılan hatalar tartışıldı

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Ece Tözeniş, İstanbul Şehir Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Funda Kılıç’ın bulunduğu zirvenin moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Medya PR Birimi Yöneticisi, Gazeteci Şaban Özdemir yaptı.
Meslek seçiminde gençlerin; mesleğin sağlayacağı mevki, unvan, maaş, rol modellerin yorumları, ailelerinin yönlendirmeleri, bölgede bulunan iş sahaları ve sınav dönemlerinde hızlı karar verme durumlarına göre karar verdiklerinin tespit edildiği zirvede meslek seçiminde yaşanan belli başlı sorunlar masaya yatırıldı.

Soru cevap ve hediye taktimi ardından program sona erdi. 


 
Proje faaliyetlerinin ve sonuçlarının yaygınlaştırmasının hedeflendiği çalışma ile yapılan tüm çalışmalar ve alınan kararlar kitapçık haline getirilecek ve hazırlanacak sonuç bildirgesi ile beraber  konu, ilgili karar alıcı kurumlara gönderilece. Sonuç bildirgesi başta olmak üzere somut çıktılar ve tüm faaliyetler ortakların web sitelerinden ve katılımcıların sosyal medya hesaplarından yaygınlaştırılacak.

Meslek seçiminde gençlik politikaları projesi ile;
 
Gençlerin meslek seçimine yönelik kendi sorunlarını tespit etmeleri, bu sorunlara yönelik kendi çözüm önerileri geliştirmeleri ve bu önerileri yetkili karar alıcılara iletmeleri hedeflenmiştir. Proje hedef kitlesi 15-30 yaş arası lise ve üniversite öğrenimine devam eden ve/ veya mesleğe başlayan gençler arasından çeşitli kriterler konularak şeffaf ve objektif bir biçimde seçilirken Bursa'dan 18 genç 2 yetişkin, İstanbul'dan 24 genç 2 yetişkin toplam da 52 katılımcı yer aldı.  


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)