Mezun oldukları fakülteye tecrübelerini paylaşmak için geldiler…
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından “Mezunlarımızla Buluşuyoruz” etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan yaptı. Üsküdar Üniversitesinden mezun olan ve sektörde iyi yerlere gelen isimler öğrencilere yaşadıkları deneyimleri aktararak iş hayatına yönelik tavsiyelerde bulundu.
Düzenlenen etkinliğe konuk olarak Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunlarından Karar Gazetesi Gündem Editörü Merve Şişman, Üsküdar Üniversitesi Etkinlik Uzmanı Şahan Şengül, GZT Dijital İçerik Editörü İbrahim Ethem Altınsoy, Tv100 İnternet Editörü Melis Duygun katılım sağladı.
Doç. Dr. Gül Esra Atalay: “Hepsi farklı alanlarda başarılı bir kariyer sahibi oldu”
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay; “Bugün çok değerli mezun öğrencilerimiz bizimle birlikte, her biri kariyerlerinde ilk adımı attılar. Hepsi farklı alanlarda başarılı kariyer sahibi gazeteciler, içerik üreticileri, kurumsal iletişim etkinlik editörü oldular. Onların öğrencilik döneminden, kariyer dönemine uzanan yolculuklarını dinleyeceğiz.” dedi.
Merve Şişman: “Haber Üsküdar’da yaptığım projelerle Üsküdar Üniversitesine üç ödül kazandırdım”
Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü mezunlarından Karar Gazetesi Gündem Editörü Merve Şişman, haber yazma yolunda ilk adımlarını üniversiteye başlamasından itibaren attığını ifade etti. Kendisinde Gazetecilik bölümü araştırma görevlileri Atila Erdemir ve Selin Maden’in büyük emekleri olduğunu aktaran Şişman, Üsküdar Üniversitesi gazetecilik bölümünün uygulama gazetesi Haber Üsküdar a girdiğinden bahsetti. Derste aldıkları eğitimleri uygulamaya dökmenin önemini vurgulayan Şişman, “Aslında bir şeyler size derste gösterilince anlamıyorsunuz. Elinizde kalem tutuğunuzda bir şeyler yazdığınızda anlıyorsunuz, ilerliyorsunuz.” dedi. Haber Üsküdar’da yaptığı projelerle Üsküdar Üniversitesine üç ödül kazandırdığını belirten Şişman, daha sonrasında Oda Tv’de staja başladığını ve bu süreçte TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışmasında finale kaldığını aktardı.
Şahan Şengül: “Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine çok fazla imkân sağlıyor”
Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü mezunlarından Etkinlik Uzmanı Şahan Şengül lisede aktif bir öğrenci olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Henüz lisedeyken organizasyonlar düzenlemeye başladığını ifade eden Şengül; “Ben konser etkinlikleri düzenliyordum, oradan bir tecrübe edindim. Üsküdar Üniversitesinde de etkinliklere katılmaya devam ettim. Üniversitenin Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı Medya PR Birimine bağlı Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA) nda öğrencilerin etkinliklerde fotoğraflar çektiğini gördüm, bu bende merak uyandırdı ve ajansla iletişime geçerek gönüllü öğrenci olarak burada çalışmaya başladım.” dedi. Bir süre sonra kendisinin ekipte güven duygusu oluşturduğunu aktaran Şengül, “O zamanki Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Tarhan Hoca kurum dışında programlara gidiyordu bana güvenip, göndermeye başladılar. Bütün etkinliklere katılınca oradan etkinlik birimine geçtim. Buradaki tüm organizasyonları yöneticimle beraber ben düzenliyorum.” şeklinde konuştu.
Okulunun son senesinde geliştirdiği projeden de bahseden Şengül; “Mezuniyet projesi yapmam gerekiyordu, ben de ‘Üsküdar’da hediye var’ isimli bir proje geliştirmiştim. Bu projede sosyal medyadan sorular yayınlayıp bunları gerçek hayata uyarlıyorduk. Okulun dolaplarının bir tanesine kitaplar yerleştiriyorduk, dolapların şifresi ve soruların cevapları oluyordu. Hocalarımın tavsiyesiyle birlikte bu projeyle yarışmaya katılım sağlamam söylendi. Selin hocamın danışmanlığında yarışmaya katıldım ve projem Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında üçüncülük ödül aldı.” dedi.
Mezun olduktan sonra neler yaptığını da anlatan Şengül; “Mezun olduktan sonra internet haber sitesi olan Haber365’te sosyal medya yöneticisi olarak işe girdim, daha sonrasında Üsküdar Üniversitesinin etkinlik biriminde bir pozisyon açıldı. Kurumsal İletişim Daire Başkanlığından beni aradılar, iş teklifinde bulundular… İstifa edip mezun olduğum üniversiteye geldim, yaklaşık üç yıldır da burada çalışıyorum.” dedi.
Şahan Şengül: “Kurumsal iletişimin kapıları pratik yapmak isteyen herkese açık…”
Okul hayatında pratik ve uygulamanın öğrenciye ciddi donanım kazandırdığına ve bu fırsatı her öğrencinin mutlaka kullanması gerektiğine dikkat çeken Şengül, Kurumsal İletişimin bir temsilcisi olarak da bulunduğu etkinlikte Kurumsal İletişim Daire Başkanlığının kapılarının uygulama fırsatı arayan herkese açık olduğunu söyledi.
Melis Duygun: “Kariyeriniz için asla pes etmeyin, atılgan olun”
Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü mezunlarından Melis Duygun ise medya sektörüne nasıl atıldığını anlattı. Şu anda TV 100 kanalında internet editörü olarak görev yaptığını belirten Duygun, medya sektörüyle erken yaşta yerel gazetede tanıştığını anlattı. İlk olarak birinci sınıfın güz döneminden itibaren Gazete Üsküdar’da çalıştığından bahseden Duygun, burada çok yönlü bir şekilde hem muhabirlik hem editörlük hem de sosyal medya yöneticiliği yaptığını anlattı.
Gazete Üsküdar’da işe nasıl girdiğinden de bahseden Duygun, kendisine Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Süleyman İrvan’ın öncülük ettiğini aktardı. Burada 3 ay çalışan Duygun, kendisine verilen her görevi kabul ettiğini de ifade etti. Bir dönem Üsküdar Haber Ajansında da muhabir olarak görev aldığını belirten Duygun, iletişim öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. Duygun; “Arkadaşlar atılgan olmalılar ben onu yapamam, şunu yapamam dememeliler… Bu süreçte en azından üniversite okurken bunu yapmaları gerekiyor. Ben de şöyle bir şey vardır herkesi tanıyayım, herkesin numarası rehberimde olsun isterim... Hatta insanların numarasını isim, soy isim, çalıştıkları kurum ve yaptıkları iş olarak kaydediyorum. Bunu yapma gereği duyuyorum, çünkü sektör çok büyük ve her kapıdan bir tanıdığım olsun istiyorum.” ifadelerini kullandı.
İbrahim Ethem Altınsoy: “Üniversite sıralarında boş durmayanlar her zaman bir sıfır önde başlıyor”
Tecrübeli olmanın kişiyi iş hayatında her zaman bir adım öne çıkardığından belirten Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü mezunu, GZT İçerik Editörü İbrahim Ethem Atınsoy, “Lisede elimden mikrofon düşmezdi bu sahnelerden hiç inmezdim. İşin bir tarafında da Gazeteci olacağım, Gazetecilik serüvenim de böyle bir yerde olacağımı düşünmezdim. Üniversite sınavlarına girdim, aldığım puanı gördüm ve direkt İletişim Fakültesi okuyacağımı düşündüm. Üsküdar Üniversitesinin sloganında yazdığı gibi ‘Hayat bir tercih’ tir. Üniversite tercihi değil bütün hayatımız da böyle işte lise sıralamasın da yaptığımız bir sıralama bizi çok etkiliyor. Çalıştığım, bulunduğum yerlerde hep bir geleceğe dair planlama söz konusuydu. Üniversiteye geçtiğimde ben üniversitenin birinci sınıfında kendi dergimi çıkarıyordum. Üniversite bir yere kadar neyi, nereye kadar yapacağınızı öğretiyor ama tecrübeli olmak bizleri iş hayatında her zaman bir adım öne çıkartıyor. Üniversite sıralarında boş durmayan kişiler her zaman bir sıfır önde başlıyor. Okul yaşamımda ben de şuan burada konuşmacı olarak bulunan diğer arkadaşlarım gibi aktif görevlerde bulundu. Üsküdar Haber Ajansında muhabirlik yaptım bir dönem. Bu çok önemli. Teori bir yere kadar kağıt üzerinde kalıyor ama saha da olmak tecrübe hangi hatanın nereden çıkacağını nasıl olacağını bilemiyorsunuz. Bu şartlar altında gittiğim için kabul aldığımı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
Etkinlik plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)