‘Analogtan Dijitale Fotoğraf ve Sinemada Dönüşüm’ ele alındı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43538

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından Tasarım Atölyeleri kapsamında ‘Analogtan Dijitale Fotoğraf ve Sinemada Dönüşüm’ başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı ve Yönetmenliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ragıp Taranç katıldı. 

Çevrimiçi düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dicle Yıldırım gerçekleştirdi.

Etkinliğe Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül de katıldı.

Fotoğraf tarihindeki dijital kırılma noktalarının yer verildiği etkinlikte sinemanın teknolojiyle olan ilişkisine dair farklı yaklaşımlar ele alındı.

Analog sürecindeki dönüşüm konuşuldu

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Koştumoğlu, fotoğrafın analog sürecinden bugüne kadar geçirdiği dönüşümlerden bahsetti. Koştumoğlu, teknik ve teknolojik arka planlarını aktararak fotoğrafın toplumdaki yadsınamaz etkisine değindi. 

Günümüzde dijital evrenlere nasıl geçiş yapıldığı vurgulandı

Öğrencilere bilgilendirmelerde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı ve Yönetmenliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ragıp Taranç, hareketli görüntülerin geçmişten bugüne insanların görsel dünyasındaki konumunu ve bu konumların günümüzde de dijital evrenlere nasıl geçiş yaptığını vurguladı.

Etkinlik kapsamında teknoloji, teknik, felsefe ve gündelik yaşam pratiklerindeki sinemanın ve fotoğrafın birlikteliği üzerine önemli anekdotlar öğrencilere aktarıldı. 

Soru ve cevap yapılmasının ardından etkinlik sona erdi. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)