Ebe adaylarına bebek masajı etkinliği…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43517

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı Mucizeye İlk Dokunuş Kulübü tarafından ‘Ebe Masajı Etkinliği’ düzenlendi. Etkinlik kapsamında ebelik 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri başta olmak üzere yüksek lisans öğrencileri için bebek masajı eğitimi verildi. Düzenlenen etkinliğe konuk olarak İstanbul Zeynep Kâmil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi doğumhanesinde çalışan Ebe Döne Abbasoğlu katılım sağladı. 

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte ebe ve ebe adayları bir araya geldi.

Ebe adayları bebek bakımında kritik bir beceri kazandı

tkinlik kapsamında ebe adayları uygulamalı bebek masajı eğitimi alarak bebek bakımında kritik bir beceri kazandı. Katılımcılar etkinliği daha keyifli hale getirmek amacıyla oyuncak bebekler kullanarak masaj uygulamasını öğrenme fırsatı buldular. Düzenlenen etkinlikte ebe ve ebe adaylarına pratik bilgiler sunmanın yanı sıra genç ebelere mesleki yetkinliklerini artırma ve bebeklerin sağlıklı gelişimine katkı sağlama becerileri de anlatıldı.

“Dokunma insan vücudundaki en güçlü duygu”

Dokunmanın insan vücudundaki en güçlü duygu olduğunu belirten ve Anadolu Ebeler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ebe Döne Abbasoğlu, masajın insanlar arasındaki bağı kuvvetlendiren önemli bir iletişim aracı olduğuna dikkat çekti. Aynı zamanda masajın etkileri hakkında yapılan ulusal ve uluslararası çalışmalardan elde edilen güncel bilgilerin paylaşıldığı etkinlikte, masajın fiziksel ve duygusal sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dair güncel araştırmalardan örnekler verildi. Bu becerinin hem profesyoneller hem de ebeveynler için değerli bir araç olduğunu vurguladı.

Sağlık, eğitim ve çevre bilinci arasında çok yönlü bir deneyim

Katılımcılara teşekkür etmek amacıyla kulüp sponsorları tarafından öğrencilere hediyeler verildi. Etkinliğe konuk olan Ebe Döne Abbasoğlu’na Mucizeye İlk Dokunuş Kulübü Danışmanı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Yılmaz Esencan tarafından fidan bağışı belgesi takdim edildi. 

Katılımcılara verilen hediyeler, fidan bağışı ve oyuncak bebeklerle yapılan masaj uygulaması etkinliğin sadece bir bilgi paylaşımı olmanın ötesinde anlamlı bir deneyim haline gelmesini sağladı. 

Etkinlik sağlık, eğitim ve çevre bilinci arasında köprüler kurarak öğrencilere çok yönlü bir deneyim sunan önemli bir etkinlik olması açısından da önem taşıyor.  


 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)