Üsküdarlı öğrenciler genç milletvekilleriyle söyleşilerini sürdürüyor

Üsküdar Üniversitesi, cumhuriyet tarihinin en genç milletvekili AK Partili Muhammet Bilal Macit’in ardından bu kez de CHP’nin en genç milletvekili Faik Tunay’ı öğrencileriyle buluşturdu. Üniversite Kültürü Dersi kapsamında “Politik Psikoloji ve Siyasi Etik” başlıklı konferans veren Tunay, sık sık empati ve hoşgörü vurgusu yaptı. Tunay öğrencilere tartışmaktan ve özeleştiri yapmaktan hiçbir zaman kaçınılmaması gerektiğini söyledi.

Üsküdarlı öğrenciler genç milletvekilleriyle söyleşilerini sürdürüyor

Türkiye’de yapılan son Genel Seçimlerde AK Parti’den İstanbul milletvekili seçilerek meclise giren Muhammet Bilal Macit’in ardından bu kez de CHP’in en genç milletvekili Faik Tunay Üsküdar Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Üniversite Kültürü dersi kapsamında Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda öğrencilerle buluşan İstanbul Milletvekili Faik Tunay, “ Politik Psikoloji ve Siyasi Etik” başlıklı konuşmasında öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Üsküdarlı öğrenciler genç milletvekilleriyle söyleşilerini sürdürüyor 2

Tartışmaktan, tartışılmaktan korkmamak ve özeleştiriye her zaman açık olmak gerektiğine dikkat çeken Tunay, dostlarınızın tamamının sizi sevmesini beklemenin gerçekçi olmayacağını da söyledi.

Kişinin her zaman bir duruş ve ilkelerinin olması gerektiğini ifade eden Faik Tunay, ezber bozmaktan, sorgulamaktan gençler olarak korkmamak gerektiğini de vurguladı.

Mecliste bulunan 550 milletvekilin arasında yaşı 35 altı olanlarının sayısının yetersiz olduğunu belirten Tunay, sayının en az 50-60 olması şart dedi.

Politika ve psikolojinin temelinde insan yattığı halde ülkemizde bu iki alanın işbirliği yapamadığına dikkat çeken Tunay, sorunların da çoğunun bu nedenle yaşandığını söyledi. Kutuplaşmalara bakın hepsi psikolojik sorunlardan kaynaklanıyor diyen Tunay, fikirlerden çok ülkemizde insanların çarpıştırıldığını sözlerine ekledi.

Maalesef egolarımız şişkin diyen Tunay, özür dileyemediğimiz, empati kuramadığımız ve istişare edemediğimiz için başarıyı yakalayamadıklarını da dile getirdi.

Üsküdarlı öğrenciler genç milletvekilleriyle söyleşilerini sürdürüyor 3

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın da katıldığı dersin sonunda Tarhan genç milletvekiline kitaplarını hediye etti.