15 Temmuz Gazisi Üsküdar Haber Ajansı’na konuştu



Üsküdar Üniversitesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Destanının 3’üncü Yıldönümünde Militarizm ve Demokrasi Paneli ’ne katılan 15 Temmuz Gazisi Ergin Yapıcı, Darbe girişimi gecesi ve sonrasında yaşananları Üsküdar Haber Ajansı muhabiri Şüheda Damgacı’ya değerlendirdi.

“15 Temmuz gecesinde beni sokağa Çanakkale ruhu çıkarttı”

15 Temmuz gecesinde yaşadığı duyguları anlatan Ergin Yapıcı, o gece sokağa çıkmasındaki en büyük etkenin Çanakkale ruhunu hissetmek olduğunu vurguladı. Yapıcı şu ifadeleri kullandı: “O gece beni sokağa çıkartan en büyük duygulardan bir tanesi Çanakkale ruhuydu. Çünkü on beş günlüğüne tatile gittiğim Çanakkale’de kırk beş gün kalmıştım. Ve oradaki şehitlerimizin mezarları aklıma gelmişti o gece. 15 Temmuz gecesinde ben dışarı çıktığımda daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrı yapmamıştı sokağa çıkın diye. Devletimi ve bayrağımı o kadar çok seven bir insanım. Bu bayrak bizim. Bu bayrağı kolay kolay indirmeye kimse cesaret edemez. Çok zorluklarla kazanılmış bir bayrak ve kolay kurulmamış bir devletten bahsediyoruz. 15 Temmuz gecesindeki ruh bambaşkaydı.”

“Mücadele ederken elimizde bir kalem bile yoktu”

Sözlerinin devamında milletçe mücadelenin önemini vurgulayan Yapıcı, “O gece çok zorluklar atlattık. Mücadele ettik, yaklaşamadık. Mücadele ederken elimizde bir kalem bile yoktu. O gece 2 kurşun beni sıyırdı, 3’üncüsü ile vuruldum. İlkinde dudağımın önünden geçti, ikincisinde kafamın üzerinden geçti, son mermi ise sağ bacağıma isabet etti. O gece millet olarak çok büyük sıkıntılar çektik, ama mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadık. Üç yıl oldu, mücadeleyi hala bırakmadık. O gece ben gazi oldum, şehit olanlar da var ama o gece meydanlara çıkan herkes benim için gazi, herkes benim için şehit. O gece sokaklarda Laz, Kürt, Çerkez herkes bir aradaydı.” diyerek milli beraberliğe dikkat çekti.



“En kötü devlet bile devletsizlikten iyidir”

Yapıcı, 15 Temmuz sonrasındaki süreci değerlendirirken şu sözleri söyledi: “15 Temmuz sonrasında devletimizden çok yardım gördüm. Sağlık yönünde bizi bırakmadan, her şeyimizle ilgilendiler. Tabi ki eksikleri oldu ama şunun bilincinde olalım, en kötü devlet bile devletsizlikten iyidir. Allah devletimizin yardımcısı olsun. Bu geçtiğimiz süreçte çok zor günler yaşadım. Bana sen parti için gazi oldun diyenler oldu. Bu parti veya kişi meselesi değil. Bu vatan bizim, bu bayrak bizim. Ben o gün sokağa çıkmasaydım, diğer vatandaşlar o gün sokağa çıkmasaydı belki de ben bugün buraya gelemezdim, sizinle bu konuşmayı gerçekleştiremezdik. Söylenecek çok şey var. Ama Allah bize bir daha böyle günler yaşatmasın.”

Yapıcı sözlerinin sonunda gençlerden beklentisinin büyük olduğunu, bu milleti ayakta tutacak şeylerin en başında gençlerin geldiğini, Türk bayrağı gibi dik durmaları ve milli bilinci ayakta tutmaları gerektiğini dile getirdi.

Röportaj: Şüheda Damgacı 
Fotoğraf: M. Zahid Aslan
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)