İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikerleri baret taktı!



Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikerliği Bölümü “Baret Takma Töreni” gerçekleştirildi. İş Sağlığı ve Güvenliği 2. Sınıf öğrencilerinin ailelerinin de katıldığı tören Çarşı Yerleşke Emir Nebi Konferans Salonunda yapıldı.



“Önce kendinizle yarışın” 

Törenin açılış konuşmasını yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Öğrt. Gör. Gamze Kağan, öğrencilere mezun olduktan sonra da bir yarışın içinde olduklarını söyleyerek; “Hayatınız boyunca bir yarış içerisinde olacaksınız. Hayatınız boyunca kendinize misyon ve vizyon edinin. Önce kendinizle yarışın. Biz size anahtar bilgiler veriyoruz. Siz bu bilgilerin üstüne daha fazla bilgi katın” dedi.



“Biz sizlere can emanet ediyoruz”

Açılış konuşmalarının ikincisini ise İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrt. Gör. Ömer Faruk Okuyucu gerçekleştirdi. Okuyucu, konuşmasında öğrencilere vereceği öğütleri öğrenim hayatları boyunca vermeye çalıştığını belirterek “Biz sizlere can emanet ediyoruz. Bu iş ağır sorumluluk gerektiriyor. Siz bugün bu sorumluluğu kabul ettiniz demektir. Bu baret takma töreniyle de bunu bugün tescilliyorsunuz” ifadelerini kullandı.



“İşinizi iyi yaparsanız rahat uyursunuz”

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan ise konuşmasında İş Sağlığı ve Güvenliğinin saygın bir dal olduğuna inandığını vurguladı. Uçan, sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Eğitim süreklilik isteyen bir şey. 2 yıl okudum bitti diye düşünmeyin, hayatınızın sonuna kadar eğitiminizi devam ettirin. İşinizi iyi yapın. İşinizi iyi yaparsanız rahat uyursunuz.”

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin hazırladıkları video gösterisi izlendi.

Bölüm 1’inci 2’nci ve 3’üncülerine plaket takdiminin ardından bölüm akademisyenleri tarafından mezun olan İş Sağlığı ve Güvenliği öğrencilerine baretleri giydirildi.



Toplu hatıra fotoğrafı çekimi sonrasında öğrenciler müzik eşliğinde keyifli anlar yaşadı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)