Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan; “Değişim hayatımızdaki en büyük parametrelerden biri”



Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, “Kendini Geliştir Geleceği Değiştir” kapsamından yürütülen “Öğretmen Mesleki ve Kişisel Gelişim Semineri” açılış programına konuşmacı olarak katıldı.

İstek Belde Okullarında gerçekleşen programda Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın yanı sıra Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek katıldı.



 “Değişim hayatımızdaki en büyük parametrelerden biri”

Her şeyin değişim içerisinde olduğunu, hiçbir şeyin eskisi gibi kalmadığını ve bu bağlamda değişimin hayatımızdaki en büyük parametrelerden biri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, hiçbir zaman değişmeden kalan bir şeyin olmadığını fakat bazen bazı sabitlerin içerisinde bulunduğumuzu hissettiren benzerliklerimizin var olduğunu söyledi.

“Tarihin ortalarında bir noktayız”

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, “Tarih bir yandan tesadüflere açıktır, kişilerin etkilerine ve zamanın ruhuna açıktır ve biz tarihi inceliyoruz. Şuanda tarihin ortalarında bir noktayız. Hayatımızın bu anını bütün evrenin merkezi olarak değerlendirmek çok yanlış olacaktır. Her şey değişecek, çünkü her şey değişerek geldi” dedi.

Tarım toplumunda suyun her hangi bir gelir elde etmeden kullanıldığını belirten Arıboğan, sanayi toplumunda su üzerinde büyük bir endüstriyel faaliyet söz konusu olduğu için bu metalaştığını ve bir liraya satılmaya başladığını vurguladı.

Program, soru cevap bölümünün ardından Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’ın, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’a hediye takdim etmesiyle sona erdi.
 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)