Türk Dünyasının sivil toplum ve resmi kuruluşları tarafından müşterek hazırlanan etkinlikte 14 farklı Türk Cumhuriyetlerinden gelen Rektörler ve Bakanlardan oluşan katılımcılar ile Türk dünyasında Ortak şehircilik kültürünün ve ortak Mühendislik Eğitiminin gelişimi konularında forumlar yapılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Bir hafta süren etkinlik süresince İstanbul’un tarihi mekânları ziyaret edildi. Ayrıca programın Sakarya’da devam eden etkinliğinde de Kırgızistan Oş şehri ile Sakarya’nın kardeşlik protokolü imzalandı.

Sakarya Türküsü okunarak Türk dünyası resim sergileri ve müzik gösterileri yapıldı.