Arıboğan: Kocaman bir kız kardeşler grubu oluşturuyoruz

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD), Avrupa Birliği Yerel STK’lar hibe programı kapsamındaki projesinde, üçüncü dönemi tamamlayan lider kadınlar için düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. Arıboğan, 3’üncü dönem mezunu Gülay Çulu Bal’a diplomasını takdim etti.

Rahmi M. Koç Müzesinde Avrupa Birliği STK’lar kapsamında gerçekleşen üçüncü dönem mezuniyet törenine katılan Arıboğan dikkat çeken isimler arasındaydı.

“Bir anne adayına mentorluk yapmak büyük mutluluk”

Törende kısa bir konuşma yapan Arıboğan şunları söyledi: Bir anne adayına mentorluk yapmak büyük mutluluk. Kocaman bir kız kardeşler grubu oluşturuyoruz. Çok yetenekli, çok özel, şahane kadınlarla çalışmak ve bu kadınlara destek veren şahane adamlarla birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gidermek ve yönetim kurullarında daha fazla kadının yer almasını sağlamak amacıyla Kadın Derneği (YKKD) iki yılda 137 lider kadını iş hayatına hazırladı. Bu süreçlerden geçen 75 lider kadın, Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarında yerini aldı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)