İSG Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti



T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt, Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünü ziyaret etti. Kurt, İSG Bölümü tarafından lisans eğitimlerinin uygulamalı olarak verildiği Prof. Dr. Hilmi Sabuncu İş Güvenliği Laboratuvarı ve yazılımlar ile acil durumların etkilerinin de çalışıldığı bilgisayar laboratuvarını ziyaret etti. Kurt, uygulamalı eğitimin önemine dikkat çekti.

İş Sağlığı ve Güvenliği alanında ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim veren Üsküdar Üniversitesi geçtiğimiz günlerde ACSGB’den İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt ve ekibini ağırladı.



“Uzaktan eğitim ile bu çalışmalar yapılamaz”

Burhanettin Kurt, ölçüm, koruyucu ekipmanlar donanımı ile güvenlik laboratuvarı, uluslararası yazılımların kullanıldığı bilgisayar laboratuvarı ve yüksekte çalışma uygulamalarının yapılabileceği açık laboratuvar alanları ile halen devam eden iş güvenliği eğitimleri hakkında bölüm başkanı Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan’dan bilgi aldı. Kurt, bu alandaki uygulamalı eğitimin gerekliliğine dikkat çekerken, “uzaktan eğitim ile bu çalışmaların yapılamayacağını” vurguladı.

Program kapsamında Burhanettin Kurt’a iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışan akademisyenlerin doçentlik kriterleri konusunda yaşadıkları problemler ile ilgili bilgi verildi. Üsküdar Üniversitesi ve Bakanlık eğitim protokolü çerçevesinde,  ACSGB’nin çıkardığı İş Sağlığı ve Güvenliği dergisine Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü olarak destek verileceği belirtildi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)