Laboratuvar Teknolojisi Programı öğrencileri İstanbul Ağaç ve Peyzaş AŞ’yi ziyaret etti



Üsküdar Üniversitesi Laboratuvar Teknolojisi Programı 1’inci sınıf ve 2’nci sınıf öğrencileri İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ.’yi ziyaret etti.

Dr. Öğr. Üyesi Ebru Özkan Oktay’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen teknik gezi Ar-Ge laboratuvarının gezilmesiyle başladı.



Öğrenciler bilgilendirildi

Numunelerin analize hazırlandığı laboratuvarları gezen öğrencilere, numunelere yapılan ön işlemler ve kullanılan cihazlar hakkında bilgiler aktarıldı. Analiz yaptırmak amacı ile müşteriler tarafından elden ya da kargo ile ulaştırılan numunelerin kabul kriterleri hakkında bilgiler verildi.

Ardından öğrenciler, Ar-Ge laboratuvarında yapılan toprak, bitki ve su analizlerinin amaçları ve hangi parametrelerin test edildiği hakkında bilgiler verildi. İlgili analizlerin hangi cihazlar ile yapıldığı anlatıldı ve ilgili cihazlar gösterildi.



Öğrencilere yapılan titrasyon deneyini de gözlemleme fırsatı buldu.

Ayrıca öğrencilere laboratuvarda güvenli çalışmanın, kişisel koruyucu donanım kullanımının önemi hakkında bilgiler verildi.

Teknik gezi programı, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ. tanıtım filminin izlenmesinin ardından açık alanların ve bahçe marketin ziyaret edilmesi ile sonlandırıldı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)