Dil ve Konuşma Terapisi Öğrencileri tezlerini sundu…



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi (DKT) Bölümü ev sahipliğinde 2. Dil ve Konuşma Terapisi Öğrenci Sempozyumu ve Kariyer Günleri düzenlendi. Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot’un öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü 4. sınıf öğrencileri tezlerini sundu.

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumda öğrenciler, sundukları tezlerde Dil ve Konuşma Terapisine dair önemli bilgiler aktardı.



“Meslek hayatınıza atıldığınızda alan araştırmalarını siz oluşturacaksınız”

Sempozyumun açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot yaptı. Konrot, konuşmasında Dil ve Konuşma Terapisi öğrencilerine tavsiye niteliğinde şu sözleri söyledi:

“Araştırmaya yönelin bir DKT Bölümü olduk”

“Geçen yıl ilkini yapmış olduğumuz sempozyum bize çok olumlu sonuçlar verdi. Siz değerli öğrencilerim ve değerli meslektaşlarımın katkı ve destekleriyle daha çok araştırmaya yönelen bir Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü olduk. Meslekte önemli basamaklardan biri de araştırma ve geliştirme. Sadece öğrencilik yıllarınızda değil, meslek hayatınızda da alan araştırmasını iyi yapmanız gerekiyor. Alan araştırmalarını sizin yapacağınız araştırmalar oluşturacak” dedi.

Konrot, sözlerinin devamında sempozyuma sponsor olan ve sempozyumu kariyer günleri ile birleştirmelerini sağlayan firmalara teşekkür etti.

Daha sonra Öğrt. Gör. Özlem Oğuz, Öğrt. Gör. Tuğba Kaya, Öğrt. Gör. Yasemin Yalal Duru, Öğrt. Gör. Eyüp Sezer, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Cangi, Dr. Öğr. Üyesi Evrim Gerçek ve Dil ve Konuşma Terapisi Uzmanı Egemen Nakışçı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen  Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Öğrencileri katılımcılara tezlerini sundu.

İki gün süren sempozyumda 14 oturum ve 69 bildiri yayınlandı.

Programın sonunda katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)