Üsküdar Üniversitesinde Filmler Yarıştı



Üsküdar Üniversitesi Hazırlık Okulu tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Kısa Film Festivalinde öğrencilerin filmleri yarıştı. Festivalde Bülent Alkış, Merve Erdoğan, Yiğit Pakmen ve Melih Özyılmaz gibi ünlü isimler jüri üyesi olarak yer aldı.

Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen 5. Geleneksel kısa film festivaline ilgi yoğundu.



Açılış konuşması Hazırlık Okulu Öğretim Görevlileri Yasemin Öner ve Özhan Can tarafından yapıldı.

Öğretim Görevlileri Yasemin Öner ve Özhan Can, 2018-2019 eğitim öğretim yılını değerlendirme niteliğinde yaptıkları konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm akademik yıl başarılı olduğunuz dönemler olduğu gibi stresli olduğunuz zamanlarda oldu yine de pes etmediniz. Akademik eğitim zorluklarla doludur üniversite hayatının ilk yılının yeni çevreye ayak uydurmanın yanı sıra yeni bir dil öğrenmek için çabaladığınız eğitim serüveninizin en zor yılı olduğunu düşünüyoruz. Bütün yıl hem öğrendiğiniz dili uygun bir şekilde kullanarak hem de sanatsal yeteneklerinizi kullanarak kısa film çekebilecek seviyeye ulaştınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bazı filmler bizlere sosyal bir mesaj veriyor bazıları eğlence için var bazıları sadece sanat için bir araya getirildi, hepsini memnuniyetle karşılıyor ve takdir ediyoruz. Bunun için büyük bir çaba ve zaman ayırdığınızın farkındayız” dedi.




Etkinliğin devamında Hazırlık Okulu öğrencileri tarafından Mutsuz Aile isimli tiyatro oyunu sergilendi. Sonrasında dans gösterisi ve mini konser sunumları gerçekleştirildi.



Dereceye giren filmler açıklandı

Hazırlık sınıfı öğrencileri tarafından çekilen kısa filmlerin gösterildiği festivalde jüri üyeleri tarafından değerlendirmesinin ardından dereceye giren filmler açıklandı. En iyi yapım ödülü Of The Record filmine verildi. En iyi senaryo dalında ki ödülü ise The Red Time filmi aldı. En iyi erkek ve en iyi kadın oyuncu ödülleri de sahiplerini buldu. En iyi kadın oyuncu ödülünü Beyda Uzun alırken, en iyi erkek oyuncu ödülünü Emre Dalgıç aldı. En iyi yönetmen ödülü Barış Özdemir’e verildi. En iyi film ödülüne ise The Artist filmi layık görüldü.

Ödüllerin verilmesinin ardından konuklar kısa cümlelerle görüşlerini ifade etti.



“Zor olan kısa, öz anlatabilmek”

Oyuncu Bülent Alkış, konuşmasında kısa film çekmenin zorluğunu şu cümlelerle ifade etti: “Herkes uzun konuşabilir, uzun anlatabilir ama zor olan kısa, öz ve vurucu anlatabilmek” dedi.

Melih Özyılmaz ise konuşmasında kısa film aracılığı ile büyük işler başarmanın önemine değindi.

Yiğit Pakmen görüşlerini şu şekilde ifade etti: “Özellikle desteklenmesini istediğim arkadaşlar izlediğim her kısa filmde oyuncusundan, yönetmenine arkada çalışan tüm ekip bence devam etmelisiniz. Bir şeyler yapmak istiyorsanız devam edebilirsiniz bu çok iyi bir başlangıç” dedi.

Merve Erdoğan ise kısa filmlerin önemini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Kısa filmlere destek vermenin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Elimden geldiği kadar bu tür projelerde olmaya çalıştım ve olmaya da devam ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuklara plaket takdiminin ardından hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle etkinlik sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)