Tasavvuf Kültürü ve Musikisi Söyleşileri Bahar Dönemi son programı gerçekleşti
Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü tarafından Kerim Vakfı’nın katkılarıyla yedincisi düzenlenen Tasavvuf Kültürü ve Musikisi Söyleşilerinde bahar döneminin son programı gerçekleşti. Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Görevlisi, sanatçı Ahmet Özhan’ın seslendirdiği tasavvuf musikisi eşliğinde gerçekleşen bahar döneminin son programında “Tasavvuf Bugün Ne Söyler?” konusu ele alındı.
Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Ayhan Songar Konferans salonunda düzenlenen program yoğun ilgi gördü.
“Teknolojiyle birlikte birey bazlı menfaat ortaya çıktı”
Konuşmasının başında dijitalleşme ve günümüz yaşantısına değinen Özhan, görüşlerini şu şeklide ifade etti: “Benim derdim şu ana çare bulabilmek. Birçok yöntem var. Önemli olan bulunan yöntemlerin günümüze ve yaşam tarzımıza aktarılıp artı değer kazandırmak. Bu gün itibari ile ciddi bir kan kaybı var. Toplumlar yaşamlarını sürdürmek için avcı dönemlerini yaşadılar. Tekerlek buldular ve hayatları süratlendi. Zaman geçtikçe eşya kullanabilecek nefse sahip oldular. Şimdi ise kendi nefsi için, kendi rahatı için eşya tasarlar duruma geldiler. Birey bazlı menfaat ortaya çıktı. Makinanın icadı insanlığı büyüttü ama bu büyüme pozitif yönlü değil. Menfaatler doğrultusunda din söylemi başladı. Din insanların menfaatine yönelik çalışırsa çıkış noktası deforme olur” dedi.
“Telefon insanı cennete de sokar cehenneme de”
Konuşmasının devamında dijitalleşme ve etkileri konusunda dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Özhan, şu ifadeleri kullandı: “Telefon insanı cennete de sokar cehenneme de. Dijitale bağımlı kalmamalıyız. Telefonda oyun oynamayan çocuk görmedim. Bu oyunlara öyle bir düzenek hazırlamalıyız ki çocuk bilginin peşinden gitmeli. Bunu yapamadığımız için geri kalıyoruz. Dijitali çocuklardan saklayamıyoruz. Sen ne kadar geri çekersen çek illa ki bir yerlerden görüyor” şeklinde konuştu.
Soru cevap kısmının ardından program sona erdi.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)