Üsküdar Üniversitesinde Quıddtich sporu tanıtıldı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Organize İşler Kulübünün birlikte düzenlediği “Quıdditch Sporunun Tanıtılması” etkinliği gerçekleştirildi.

Merkez Yerleşkede gerçekleşen etkinliğin konukları Quıddıich Derneği Başkan Yardımcısı Ecem Bedriye Satıcı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Honeybees Takım Kaptanı Berkay Harman oldu.

“Quıddıtch Harry Potter’da bir detay olarak yaratıldı”

Konuşmasının başında Quıdditch’in yeni tanınan bir spor olmaya başladığını söyleyen Berkay Harman, J.K Rowling’in Harry Potter serisinde bir detay olarak Quıdditch sporunu yarattığını söyledi. Harman, Harry Potter serisinde bu sporun fantastik ögeler barındırdığını dile getirerek bu sporun 2005 yılından sonra normal insanların oynayacağı büyüsüz bir spor haline geldiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmacılar etkinliğin devamında Qudditch sporunun nasıl bir spor olduğu, nasıl oynandığı ve genel kuralları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından etkinlik sona erdi.