Üsküdar Üniversitesinde Yapay Zekâ Yaratıcılığı konuşuldu
Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Yapay Zekâ ve Uygulama Geliştirme Kulübünün düzenlediği "Yapay Zekâ Yaratıcılığı" etkinliğinin konuğu Eğitmen Bager Akbay oldu.
Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkede gerçekleşen etkinlikte yapay zekâya dair birçok şey konuşuldu.
“Yapay zekâ istatistiktir”
Öğrenim hayatında statik ve istatistik öğrenmenin önemini belirten Akbay, “Yapay zekâ istatistiktir. Bu yüzden istatistik öğrenmelisiniz” dedi.
Konuşmasında ilk olarak, katılımcılara neden burada bulundukları, asıl öğrenmek istediklerinin ne olduğunu soran Akbay, konuşmasına bu doğrultuda yaptı.
“Yaş ilerledikçe karar alım hızı yavaşlar”
Akbay, öğrencilere zaman geçtikçe insanın hayatında bazı kararları almasındaki hızının yavaşladığını söyleyerek, “Üniversite öncesi döneminizi hatırlayın. İlkokul, ortaokul. Bir şey yapmak istediğiniz de yapıyorsunuz, üniversite sürecinde bir şey yapmak istediğiniz de ise duruyorsunuz. O yüzden bu önemli bir ayrıntı.” ifadelerini kullandı. İnsan hayatındaki bu aşamaları psikolojik bir süreç olarak değerlendiren Akbay, insan hayatında bu aşamaların kolay olmadığını dile getirdi.
“Şiir yazan robot tasarladım”
Yapay zekâ sayesinde tek başına şiir yazabilen bir robot tasarladığını dile getiren Akbay, Deniz Yılmaz adını verdiği robotun başlangıç ve gelişim hikâyelerini dinleyicilere aktardı.
Robotu tasarlama sürecini “Bir şeyin ardından, bir şeyin gelme olasılığı. Bütün hikâyesi o aslında” sözleriyle ifade eden Akbay, sözlerinin devamında Deniz Yılmaz isimli robotun elde ettiği başarıları dinleyicilerle paylaştı.
“Denemekten ve üretmekten korkmayın”
Yapay zekâ ile artık kod yazımının bile çok basit olduğunu söyleyen Akbay, öğrencilere “Denemekten ve bir şeyler üretmekten korkmayın.” dedi.
“Yapay zekâ geniş bir alan”
Akbay, konuşmasının sonunda öğrencilere tavsiye niteliğinde şu sözleri söyledi: “Yapay zekâ geniş bir alan, hangi alanda ilerlemek istiyorsanız şimdiden o alanı seçin, çalışmalar yapmaya başlayın. Çünkü yapay zekâ giderek popüler bir kavram oluyor.” dedi ve öğrencilere yapay zekâ hususunda meraklı olmaları gerektiğini söyledi.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)