Nuh Diyarı’nda Şırnak Kadın Girişim Sarayı kuruluyor



Üsküdar Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi protokolü kapsamında yürütülen sosyal ve bilimsel iş birliği çalışmaları kapsamında Şırnak Kadın Girişim Sarayı modeli ile kadın ve genç girişimciliğinin destekleneceği bir yapı kurulması hedefleniyor.

 Bu bağlamda Şırnak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nde Şırnak TOBB Kadın girişim kurulu başkanı, Şırnak Ticaret Odası Kadın girişim kurulu üyeleri, sektör temsilcileri, öğretim üyeleri, girişimci adayları ve Şırnak üniversitesi üst yönetiminin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.



Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan kadın ve genç girişimciliğine tam destek vererek bölge kalkınmasına hizmet etmek istediklerini dile getirdi.

Üsküdar Üniversitesinden toplantıya katılan Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Nebiye Yaşar ve Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Dinçer Atlı girişimcilik temelli proje olanakları hakkında bilgi verdi ve bölge kalkınması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını iletti.

Üsküdar Üniversitesi Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye’de örnek model olarak daha önce Samsun’da ‘Çocuk Dostu Kadın Girişim Üssü Projesi’ çalışmaları hayata geçirmişti. Üsküdar Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi tarafından yürütülen iş birliği çalışmaları önümüzdeki süreçte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) Güdümlü Proje danışmanlığı, KOSGEB Kadın Girişimciliği hibe destekleri ve kooperatifleşme destekleri ile devam edeceği bildirildi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)