Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencileri beyaz önlüklerini giydi



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 1 ve 2’nci sınıf Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri önlük giyme heyecanı yaşadı. Beyaz önlük giyme törenine öğrencilerin aileleri de katıldı.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mesut Karahan öncülüğünde gerçekleştirilen tören Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Üsküdar Üniversitesi Kurumsal filmi izlenmesinin ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.



“Öncelikli amacımız nitelikli birey yetiştirmek”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mesut Karahan, önlük giyecek öğrenciler adına çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı: “İnsanların hayatlarında unutamadığı bazı anlar vardır. Siz de beyaz önlüklerinizi giydiğiniz bu günü asla unutmayın. Bizim amacımız nitelikli akademisyen ve diyetisyen yetiştirmek. Fakat bunlardan önceki asıl amacımız nitelikli birey yetiştirmek” dedi.

“Önlüklerinizi menfaat ve çıkar uğruna kirletmeyin”

Karahan, sözlerinin devamında önlük giyen öğrencilere şu öğütlerde bulundu: “Mesleğe bugün adım atacaksınız. Etik ve ahlaka bağlı kalarak işinizi yapın ve eğitimi asla bırakmayın. Kendinizi sürekli geliştirin. Bu önlüklerinizi menfaat ve çıkar uğruna sakın kirletmeyin” ifadelerini kullanarak öğrencilere ileriki meslek hayatlarında başarılar diledi.



Törenin devamında Prof. Dr. Sevda Asqarova, Doç. Dr. Mesut Karahan, Dr. Öğrt. Üyesi Pınar Hamurcu Varol, Dr. Öğrt. Üyesi Aziz Erdoğan, Öğrt. Gör. Canan Uysal, Öğrt. Gör. Belgin Gökçe, Öğrt. Gör. Sabiha Keskin tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından tören sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)