Bir Televizyon Projesi Nasıl Hazırlanır?

Bir Televizyon Projesi Nasıl Hazırlanır?

Üsküdar Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübünün düzenlediği “Bir Televizyon Projesi Nasıl Hazırlanır?” etkinliğinin konuğu TRT1'de yayımlanan  “Tozkoparan” dizisinin yapımcısı Elif Hamamcı oldu.

Güney Yerleşkede gerçekleşen programının açılış konuşmasını kulübün başkan yardımcısı Mert Karadağ yaptı. Programda Elif Hamamcı bir televizyon projesinin nasıl hazırlanacağına, hangi risklerin göze alınabileceğine ve nelerden kaçınılması gerektiği hakkında bilgiler verdi.

Bir Televizyon Projesi Nasıl Hazırlanır? 2

“Özel kanallarda her şeyi yozlaştırıcı şekilde vermek gerek”

TRT Tozkoparan dizisinin yapımcısı Elif Hamamcı yapılacak iş ne kadar basite indirgenirse indirgensin verilecek emeğin, farklılaşmanın, özenin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Özel kanallarda her şeyin yozlaştırıcı şekilde verilmesinin gerektiğini söyleyen Hamamcı “TRT’nin güzel yanı böyle şeylerin olmaması” dedi.

Bir Televizyon Projesi Nasıl Hazırlanır? 3

“10-20 sene içerisinde televizyon geleneksel bir simge olacak”

Televizyon ve sosyal medya ilişkisi hakkında yaklaşık iki bin denekle çalıştığını söyleyen Elif Hamamcı “sosyal medya televizyonsuz bir hiç, tamamen televizyondan besleniyor” dedi.  Bununla birlikte sosyal medyayı, reytingi düşüren bir argüman olarak gördüğünü, televizyon için bir tehdit olduğunu söyleyen Hamamcı, sosyal medyayı da etkin bir şekilde kullandığını belirtti.

“Platformlar birebir sinema gişesini etkilemez ama gelecekte çok ciddi bir rekabet olacak”

İnternet dizi, film platformlarını şuan olarak sinemaya karşı bir tehdit olarak görülmediğini ama ileride çok ciddi rekabet olacağını belirten Hamamcı “masum olduklarını düşünmüyorum, son zamanlarda yapılan işler dünyayı tek bir koloni haline getirmeye yönelik ve denetimsizlik çok fazla” diyerek platformları eleştirdi.

Soru ve cevap bölümünün ardından katılımından dolayı Elif Hamamcı’ya plaket taktim edildi.

Fotoğraf çekimi ardından program sona erdi.

Bir Televizyon Projesi Nasıl Hazırlanır? 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)