Üsküdar Üniversitesinde “Gençlik ve İman” konuşuldu

Üsküdar Üniversitesinde “Gençlik ve İman” konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Fikir ve Aksiyon Kulübünün birlikte düzenlediği “Gençlik ve İman” etkinliği gerçekleştirildi.

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonundaki programa Çay House İlim ve Kültür Derneği Başkanı Harun Serkan Aktaş konuk oldu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Aktaş, dinleyicilere gençlik, iman ve gelecek konusunda önemli bilgiler aktardı.

“İlmin konuşulduğu mecliste bulunmak”

Aktaş, konuşmasının başında “Kim ki bir hastayı ziyaret etti, beni ziyaret etti sayılır, ilmin konuşulduğu bir mecliste bulunmak da bin hastayı ziyaret etmek gibidir” hadisini dinleyicilerle paylaştı ve programda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Esbab şirki bir nevi putperestliktir”

Günümüz gençlerinin en büyük hatasının, başına gelenleri kendisinden bağımsız olarak değerlendirip, çevredeki sebeplere bağlamak olduğunu söyleyen Aktaş, “Esbab şirkinden kurtulalım, bu bir nevi putperestliktir, Ebu Cehil de böyle yapıyordu, biz bu hataya düşmeyelim” dedi.

Üsküdar Üniversitesinde “Gençlik ve İman” konuşuldu 2

“Problemlerin ana kaynağı Allah’ı tanımamak”

Hz. Peygamber zamanında cansız putlara tapıldığını, günümüzde ise insanların canlı putlara itaat ettiğini söyleyen Aktaş, maaşlı bir çalışanın patronunu, öğrencinin hocasını putlaştırdığını ve insanların kalplerini bunlarla doldurdukça kalplerde Allah’a yer kalmadığını söyledi ve asırdaki tüm problemlerin ana kaynağının Allah’ı tanımamak olduğunu dile getirdi.

“Sünnet-i Seniyye’yi hayatımızın merkezine almak” 

Asıl hakikat ve mutluluğun inanmaktan geçtiğini söyleyen Aktaş, “Hayatımızda Sünnet-i Seniyye’yi merkez yaptığımız zaman asıl mutluluğa ulaşacağız. Allah’ı bırakıp da taptıklarımız bir araya gelseler bir sineği yaratamazlar” dedi ve hakikatin insanın kendisini keşfetmesiyle bulunacağını vurguladı.

“İman kuvvet verir”

Sözlerinin devamında “Nasıl ki elbiseniz eskidiğinde değiştiriyorsanız, imanınızı da öyle değiştirin, tazeleyin” hadisini örnek veren Aktaş, iman konusunun önemine dikkat çekti ve şu sözleri paylaştı: “Başımıza gelen kötü olaylara iman perspektifinden baktığımız zaman rahatlıyoruz. İman hem nurdur, hem kuvvettir. İman kuvvet verir, işin hakikat tarafını gösterir. Bu sebepten imanı tazelemek hususu çok önemli” dedi.

“İman tohumu ekmek”

Gençlikte yapılan tüm hayırlı işlerin öbür dünya için bir tohum niteliğinde olduğunu söyleyen Aktaş, “İman tohumunu ekeceğimiz yer çok önemli. Bu tohumun ekileceği en güzel yer namazdır. Namaz olursa o tohum yeşerir” dedi ve imanın ibadetle birlikte kuvvetleneceğinin altını çizdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, plaket taktimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Üsküdar Üniversitesinde “Gençlik ve İman” konuşuldu 3

Haber: Şüheda Damgacı

Fotoğraf: Zahid Aslan
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)