Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü mezunlarıyla buluştu


Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen mezunlar toplantısı Haber Atölyesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Prof. Dr. Süleyman İrvan, Dr. Öğr. Üyesi Yıldıray Kesgin, Arş. Gör. Atila Erdemir, Arş. Gör. Selin Maden ile Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü 2017-2018 eğitim öğretim yılı mezunları Veysi Can Muharremoğlu, Büşra Taş, Zehra Rümeysa Fidan ve Fatih Ünlüer katıldı.

Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü mezunlarıyla buluştu

Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, toplantıya katılan mezun öğrencilerden öğrenim süreçlerini değerlendirmelerinin yanı sıra Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü’nün geliştirilmesine yönelik önerilerde bulunmalarını istedi.

Büşra Taş, “Müfredatta öğrencilerin haber yazma pratiklerini geliştirecekleri daha çok uygulama dersi olmalı” önerisinde bulundu. Staj dersi için de görüşlerini belirten Büşra Taş “öğrenciyken staj bulma sürecinde çok zorlandım ve ana akım medya kuruluşlarında staj yapma imkânı elde edemedim. Okulumuzun öğrencilere staj bulma aşamasında yardımcı olması büyük destek sağlar” şeklinde konuştu.

Zehra Rümeysa Fidan ise derslere yönelik yaptığı değerlendirmesinde yeni medya ders sayısının arttırılmasının öğrencilere daha çok katkı sağlayacağını ifade etti. Müfredattan kaldırılması ve eklenmesi planlanan dersler ile ilgili de görüşlerini bildiren mezun öğrenciler, bazı derslerin seçmeli olarak değiştirebileceğini söylediler. Eğitim süreleri boyunca Üsküdar Üniversitesi tarafından sunulan imkânlardan memnun olduklarını dile getiren öğrenciler, fakültede bulunan stüdyo, haber atölyesi gibi alanların kendilerine büyük katkı sağladığını ifade ettiler.

Mezunlar toplantısı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü mezunlarıyla buluştu 2
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)