Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan:“Çocuk da yaptım, Oxford’da hocalık da…”

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan Tenzile Erdoğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi vize projesi kapsamında düzenlenen Rozet Takma Töreni’ne katıldı.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan:“Çocuk da yaptım, Oxford’da hocalık da…”

Programın açılış konuşmasını Tenzile Erdoğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdiresi Prof. Dr. Aşkın Asan yaptı.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan:“Çocuk da yaptım, Oxford’da hocalık da…” 2

Asan, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ı aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek vize projesi hakkında genel bilgi verdi. Projenin üç amacının olduğunu belirten Asan, amaçların liderlik, topluma hizmet ve girişimcilik olduğunu dile getirdi.

Sonrasında öğrencilere hitap eden Arıboğan özellikle kız öğrencilerin toplumda daha çok rol alması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi; “Ben kadınların güçlenmesini destekleyen birisiyim. Kadınlarla bir arada olmak, kadın gücüne inananlarla bir arada olmak çok anlamlı.”

“Kök salacaksınız, üretken olacaksınız, okuyacaksınız”


Sözlerinin devamında Osmanlı kadınlarının gücüne değinen Arıboğan lise öğrencilerine “Kök saldığınız zaman ulusunuzda sizinle birlikte kök salar. Aileniz de inançlarınız, memleketiniz,  kültürünüz de… Varlığınız sizinle birlikte kök salar. Bu toprağa iyi tutunacaksınız. Bu toprağı seveceksiniz burası anayurt adı üstünde ana yurt… Anadır toprağın sahibi yaşadığımız mekanın sahibi anadır. Ona tohumu katan şey anadır. Erkekler gelip geçicidir. Mekanın ve zamanın sahibi kadınlardır. Bunu göz ardı etmeyin.” dedi.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan:“Çocuk da yaptım, Oxford’da hocalık da…” 3

“Çocuk da yaptım, Oxford’da hocalık da…”

Kariyerin kadın olmaya, üretmeye bir engel olmadığını söyleyen Arıboğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Birer kadın olarak, bu toprağın sahipleri olarak hayalleriniz büyük olsun. Çoluk çocuğa karışın. Çocuk yapmakta hiçbir mahsur yok. Ben rektörlük de yaptım, Oxford’da hoca da oldum her şeyi yaptım iki tane de çocuk doğurdum benim evimde, soframda çorbamdan zeytinyağlıma kadar her şeyim vardı. Evimi de temizlerim halımı da silerim bunlar problem değil.  Kariyer bunlara engel değil.” Dedi.
Sonrasında vize projesinde yer alan öğrencilere rozetlerinin takdimi yapıldı.

 Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan:“Çocuk da yaptım, Oxford’da hocalık da…” 4

Prof. Dr. Aşkın Asan tarafından Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’a verilen çiçek ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sonlandırıldı.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan:“Çocuk da yaptım, Oxford’da hocalık da…” 5 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)