“Eğitim Sorunu ve Öğretmen Yetiştirmenin Önemi” masaya yatırıldı

“Eğitim Sorunu ve Öğretmen Yetiştirmenin Önemi” masaya yatırıldı

Üsküdar Üniversitesinin düzenlediği Kız Kulesi Buluşmaları programı, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka koordinatörlüğünde gerçekleşti. 

Beşincisi düzenlenen programının konuğu Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı oldu. “Eğitim Sorunlarımız ve 21. Yüzyıl Türkiye’sinin Öğretmenini Yetiştirme” konusunda sunum yapan Saçlı, “Türkiye’de eğitim sorunlarının başında öğretmenin yetiştirilmesi ve istihdamı geliyor” ifadelerini kullandı.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke İcadiye Toplantı Salonunda gerçekleşen programın moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Prof. Dr. Nazif Gürdoğan üstlendi.

“Eğitim devasa bir sorun”

Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı geçmişten günümüze dünya genelinde öğrencilere verilen eğitim modellerine değinerek eğitimin tarihsel gelişimi ile ilgi paylaşımlarda bulundu. Eğitimin ve öğretmen yetiştirmenin önemine vurgu yapan Saçlı, “Eğitim devasa bir sorun eğer eğitmiyorsanız hiçbir şekilde ilerleme kaydedemezsiniz” dedi.

“Eğitim Sorunu ve Öğretmen Yetiştirmenin Önemi” masaya yatırıldı 2


“Türkiye’de eğitim sorunlarının başında öğretmenin yetiştirilmesi ve istihdamı geliyor”

Türkiye’nin öğretmen politikaları ile ilgili bilgi veren Saçlı, yaşanan eğitim sorunlarına değindi. Türkiye’de eğitim sorunlarının başında öğretmenin yetiştirilmesi ve istihdamı geliyor diyen Saçlı Osmanlı dönemi eğitimi ve eğitim kurumları ile ilgili örneklere yer verdi.

“Essah öğretmenlik gerçek öğretmenliktir”

Saçlı, yüksek öğretmen okulunun kuruluşu ve verdiği eğitimlerle ilgili paylaşımlarda bulundu. Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek essah öğretmen kavramını açıkladı. Saçlı” Öğretmen ve essah öğretmen farklı şeylerdir, essah öğretmenlik gerçek öğretmenliktir. Vatandaş essah öğretmen istiyor” dedi. Saçlı öğretmen yetiştirilmesinde uygulanabilecek politikalara da değindi.

“Eğitim Sorunu ve Öğretmen Yetiştirmenin Önemi” masaya yatırıldı 3

Prof. Dr. Mehmet Zelka “Öğretmenlik gönül meselesidir”

Eğitim kurumlarında yaşadığı öğretmenlik anılarından bahseden Prof. Dr. Mehmet Zelka ise öğrenci yetiştirmek kadar öğretmen yetiştirmenin de önemli olduğunu belirtti. Zelka “Öğretmenlik gönül meselesidir öğretmen işini gönül meselesi etmemişse o mesleği icra eder ama öğretmenlik yapmış olmaz” dedi.

Kız Kulesi Buluşmaları programı, Prof. Dr. Ömer Asım Saçlı’nın merak edilen soruları yanıtlaması ile sona erdi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)